Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Rockbjörnen 2022: Här är alla nominerade artister inför årets gala

Svenska folket har sagt sitt

Benjamin Ingrosso på Rockbjörnen 2021.
Benjamin Ingrosso på Rockbjörnen 2021.

Flest chanser till att få pris har Miriam Bryant, Benjamin Ingrosso – och Cornelia Jakobs.

– Det här är första gången som jag är nominerad och att då vara det i tre kategorier känns helt overkligt, säger Melodifestival-vinnaren.

Galan hålls 20–21:30 på Gustav Adolfs torg i Stockholm på torsdag 18 augusti och sänds på Aftonbladet.se, Tiktok och Youtube.

Svenska folket har sagt sitt och röstat fram vilka som ska nomineras till årets Rockbjörnen.

Sju priser kommer delas ut under den direktsända galan som sänds från Gustav Adolfs torg i Stockholm 18:e augusti, och de som har flest chanser att ta hem de eftertraktade Rockbjörnen-statyetterna är Benjamin Ingrosso, Miriam Bryant och Cornelia Jakobs.

– Tack, tack, tack till alla som röstat fram dessa nomineringar! Blir så varm i hjärtat och är sjukt tacksam för att folk gillar det jag gör, säger Benjamin Ingrosso.

”Så tacksam”

Han har tidigare tagit hem fyra Rockbjörnar, inklusive tre för bästa manliga artist, 2018, 2019 och 2021, och har nu chans på ytterligare tre statyetter.

Cornelia Jakobs.
Cornelia Jakobs.

För Mello-vinnaren Cornelia Jakobs är det första gången hon blir nominerad.

– Guuuud det känns helt sjukt. Det här senaste året har varit otroligt omvälvande för mig och jag är så tacksam för allt som hänt och för den här fantastiska supporten. Det här är första gången som jag är nominerad och att då vara det i tre kategorier känns helt overkligt. Vi ses på Rockbjörnen i augusti, då blir det fest, säger hon.

Abba chans på pris

Efter återföreningen har Abba också chans på en Rockbjörn, som årets grupp. Lite beroende på hur man räknar skulle det kunna bli sjätte gången en Rockbjörn hamnar i Abba-händer. Annifrid Lyngstad och Agnetha Fältskog har tagit hem pris för årets kvinnliga artist, 1982 respektive 1983. Året därpå tog Björn Ulvaeus och Benny Andersson tillsammans med Tim Rice hem en Rockbjörn i kategorin Årets svenska skiva för musiken till musikalen “Chess”. 1999 fick Abba pris som Århundradets svenska grupp/artist och 2009 fick gruppen också ett specialinstiftat Lifetime achievement-pris.

Abba
Abba

Rockbjörnen har delats ut varje år sedan 1979 och precis som när det gäller vilka som nomineras så är det Svenska folket som bestämmer vilka som vinner. Nu kör omröstningsfasen igång igen, en gång om dagen kan alla fans som vill rösta, fram till den 10:e augusti.

Den äger årets gala rum på Gustaf Adolfs torg i Stockholm torsdag 18 augusti, under ledning av Filip Dikmen och Natalie Demirian. Efter två år av pandemi är galan återigen öppen och gratis för alla fans som vill vara på plats och heja fram sina idoler. Rockbjörnen sänds också på Aftonbladet, Youtube och Tiktok.

Publisert:

LÄS VIDARE