Snart dags för Rockbjörnen 2018

Av: Cecilia Wugk

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Marcus Ericsson
Rockbjörnen 2017.

15 augusti!

Då arrangeras Rockbjörnen 2018 i Kungsträdgården i Stockholm.

– Äntligen kan vi börja räkna ner på riktigt. Varje år i Kungsträdgården har varit sommarens största fest och att se alla fans komma dit och supporta sina artister är det ballaste jag vet, säger Frida Söderlund, Rockbjörnenreporter som också programlett galan de senaste tre åren.

– I år känns bättre än någonsin. Vi har satt ribban högre för allt.

Gratis för alla

Förra året vallfärdade drygt 10 000 fans till Kungsträdgården för att se artister som Zara Larsson, Hov1 och Håkan Hellström bli prisbelönta för sin musik.

Årets nomineringsfas drog i gång i början på maj och den 9 juli presenterades de fem finalisterna som står mot varandra i varje kategori och tävlar om de åtråvärda rockbjörnarna.

Finska popstjärnan Isac Elliot och tre av de nominerade i ”Årets manliga liveartist”, nämligen Jireel, Danny Saucedo och Darin, kommer alla att dela ut priser på galan.

Förutom de fyra ska också artisten AMWIN, Youtube-succén The Lineup och stjärnskottet Wiktoria dela ut pris.

Sedan tidigare är det klart att brittiska succébandet The Vamps, Lamix, Peg Parnevik, Omar Rudberg, Rebecca & Fiona och Hearts & Colors uppträder på galan. En framträdande akt återstår att presentera.

– I år jobbar vi också med något som heter #LoveRockbjörnen, där vårt värdeord är solidaritet. Vi måste alla backa, supporta och ta hand om varandra och fans som gör det på konserter eller festivaler i sommar kommer vi uppmärksamma på olika sätt, säger Frida Söderlund.

Förra året programleddes prisutdelningen, som sänds live på Aftonbladet och Splay TV:s Youtubekanal.

Rockbjörnen är gratis för alla och programledare, prisutdelare och artister kommer att avslöjas under sommaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE