Nya galna spellägen i FIFA 22

”Party games” gör entré i Volta

”Ultimate team” är det populäraste spelläget i Fifa.

Men i nästa upplaga introduceras nya galna spellägen som kanske kan locka över fler spelare till Volta.

För hur smakar till exempel Dodgeball och fotbollstennis?

Volta Arcade i Fifa 22 ser ut att leva upp till sitt namn.
Volta Arcade i Fifa 22 ser ut att leva upp till sitt namn.

Varje höst släpps ett nytt ”Fifa”. EA Sports fotbollsspel är ett av de största sportsspelen i världen och säljer som smör i solsken år efter år.

Men är man inte själv en inbiten ”Fifa”-spelare kan många nyheter om nästa upplaga lätt flyga en över huvudet. Ofta handlar det snarare om justeringar än självklara nyheter.

Det kan däremot inte sägas om vissa delar i spelläget Volta i kommande ”Fifa 22” - för nu tas svängarna ut rejält.

Dodgeball i Fifa? Varför inte.
Dodgeball i Fifa? Varför inte.

”Väggen” gör entré

I Volta, som kan liknas med klassikern ”Fifa street”, uppmuntras en mer iögonfallande spelstil. Som spelare tjänar man mer på att att finta upp motståndaren på läktaren och slå väggpassningar än att spela ett taktiskt försvarsspel.

Och i ”Fifa 22” kommer flera nya partyspel för att göra det redan halvgalna spelläget än galnare. Vi pratar bland annat fotbollstennis, dodgeball, disco lava och något som kan liknas med ”väggen” (ni minns kanske leken där man som barn turades om att träffa en vägg med fotbollen?).

Totalt kommer åtta ”party games” finnas tillgängliga vid lanseringen men EA Games hintar om att en bunte fler partyspel kommer att släppas efterhand.

Enligt ett pressmeddelande går partyspelen under samlingsnamnet ”Volta Arcade”, vilket kommer vara ett helgbaserat spelläge där man kan spela upp till fyra stycken. Upplägget lyder att man spelar en turnering om fyra slumpässigt utvalda partyspel som antingen spelas två mot två eller alla mot alla.

Story mode försvinner

I själva Volta-läget introduceras även ett nytt ”skill meter system”. Får man upp höga poäng på sin färdighetsmätare kan nästa mål komma att bli värt mer.

Bland annat får man som spelare poäng om man lyckas med en väggpassning, genomför en lyckad fint eller tunnlar en motståndare (vilket ger överlägset mest poäng).

En annan nämnvärd nyhet är att Voltas singleplayer-läge ”Story mode” helt slopas i ”Fifa 22”. EA Sports menar att fokus istället ska ligga på att spela multiplayer och couch play.

”Fifa 22” släpps den 1 oktober till PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN