Juryns pastapanik i ”Sveriges Mästerkock”

Publicerad 2014-01-09

Här får Amir juryn att tappa hakorna – igen: ”Jag förstår hans reaktion”

I förra avsnittet av ”Sveriges Mästerkock” gjorde han pocherat ägg för första gången.

I kväll chockar Amir Kheirmand, 34, juryn igen.

Med pasta och köttfärssås.

Utmaningen: Gör något gott av vanlig, svensk, köttfärs.

Amir valde klassikern pasta och köttfärssås.

Twisten: han skulle kavla pastan själv. Något han, precis som när gjorde sitt pocherade ägg, aldrig testat på förut.

”Oh Jesus”

När Amir i programmet berättar att han med endast 45 minuter kvar av tävlingstiden ännu inte satt i gång med pastan, får jurymedlemmen Markus Aujalay smått panik.

– Du har inte börjat med degen än? Oh Jesus, utbrister han i programmet.

För Nöjesbladet berättar Amir att han jobbade helt enligt sina planer.

– Jag förstår hans reaktion. Men jag hade räknat på hur lång tid allt skulle ta och kände att jag skulle hinna det och jag hann absolut bli orolig. Till exempel tog både kavlingen och knådningen längre tid än vad jag räknat med, så pastan fick inte vila så länge som jag tänkt från början, säger han.

Fler överraskningar

Leif Mannerström, jurymedlem i ”Sveriges Mästerkock”, hyllar Amir trots tilltaget.

– Jag minns bäst Amirs ägg, det var gott. Men speciellt imponerade blev vi när han berättade att han aldrig gjort något förut, säger han.

Nu flaggar Amir för framtida överraskningar i ”Sveriges Mästerkock”.

– Det kommer jag absolut att försöka fortsätta med. Det är väldigt roligt att experimentera.

ANNONS