En strid på kniven

Uppdaterad 2018-08-17 | Publicerad 2014-09-21

Nu höjs ribban i ”Kockarnas kamp”: Man måste tänka mer

Tuffare än någonsin.

I nya säsongen av ”Kockarnas kamp” skruvas nivån upp.

- Det är absolut svårare för dem, i vissa moment måste man tänka till mer än tidigare, säger programledaren Pär Lernström.

Vässa knivarna.

För nu höjs ribban i TV4:s ”Kockarnas kamp”.

Till den tredje säsongen har kanalen slipat till tävlingarna.

- Det är mycket nya tävlingar, vi har twistat de gamla tävlingarna. Jag kan inte avslöja för mycket, men jag kan säga är att vi har tagit det ett steg vidare, säger programledaren Pär Lernström, 34.

”Jävligt tufft”

Tidigare säsonger har handlat mycket om att tävla i köks­sysslor som att hacka lök.

Nu sätts även geniknölarna på prov.

- Det är absolut svårare för dem, i vissa moment måste man tänka till mer än tidigare och då blir det svårare, säger Lernström.

Deltagarna vittnar även de om att kraven har höjts på kockarna.

- Det var jävligt tuffa tävlingar, det måste jag säga. Särskilt för en gammal gubbe som jag, säger Ulf Wagner, 58.

”Mer oväntat”

Wagners kompanjon från Sjömagasinet, Gustav Trädgård, 40, säger att de nya grenarna är mer könsneutrala.

- Det är inte bara köttar­tävlingar som går ut på att vara stark och snabb. Nu är det tydligt väldigt köns- och ålders­neutralt, säger han.

Programmets yngsta talang Frida Nilsson, 28, uppskattar det nya konceptet:

- Innan visste man att killarna skulle vinna för att de var starkast. Nu är det mer oväntat, tävlingarna är mer öppna och handlar inte bara om snabbhet och kraft.

Följ ämnen i artikeln