Genialt helknasig ny Netflix-serie, elegant rymdrace och ny sketchhumor

Publicerad:
Uppdaterad:
”Bakom hennes ögon”, ”For all mankind” och ”Trevlig helg”.
Foto: Netflix/Apple TV+/Lukas Backland, Art & Bob Television,
”Bakom hennes ögon”, ”For all mankind” och ”Trevlig helg”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Netflix brittiska ”Bakom hennes ögon” är serien du verkligen måste se just nu. Joel Kinnaman är tillbaka som astronaut i en mycket stark andra säsong av Apples ”For all mankind”. Och ”Trevlig helg” levererar ny och fräsch svensk sketchhumor.

Bakom hennes ögon


Den här brittiska psykologiska thrillern i sex delar visar sig, efter flera timmar, vara en helt annan serie än man trott, när en övernaturlig twist som heter duga dyker upp. Netflix ”Behind her eyes”, som är baserad på Sarah Pinboroughs bok med samma namn, är egentligen helknäpp, men den är också välgjord – och förutsägbar kan man verkligen inte anklaga den för att vara. Om hur den ensamstående mamman Louise (Simona Brown) blir indragen i en otroligt skruvad härva efter att ha syltat in sig i en okonventionell kärlekstriangel med sin nye chef (Tom Bateman), som hon har en affär med, och hans märkliga, rika och vackra men ensamma fru (Eve Hewson), som hon blir nära vän med. Slutet kommer att både älskas och hatas, men jag tyckte att det var genialt och rekommenderar den här galningen varmt.
Netflix. Premiär den 17 februari


For all mankind


Ronald D Moores alternativa historieskildring, om vad som kunde ha hänt om rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen hade sett annorlunda ut och om den hade pågått längre än vad den egentligen gjorde, är tillbaka med en andra säsong. Och med hjälp av ett tidshopp på närmare ett decennium har man nu tagit handlingen in i tidigt 80-tal, då kalla kriget rasar för fullt och spänningarna mellan de två supermakterna är på farligt höga nivåer. Det är ambitiöst, starkt och inte minst oerhört snyggt, med toppspel av bland andra Joel Kinnaman, Michael Dorman och Sonya Walger som Nasa-astronauter.
Apple TV+. Säsongspremiär den 19 februari


Trevlig helg


Hampus Nessvold och Björn Edgren har skrivit manus till den här småfnissiga nya sketchserien, som är regisserad av Grotesco-medlemmen Anna Vnuk och utspelar sig ”i det lilla samhället Västerköping, ganska nära storstan”, där ett antal figurer med helglängtan möter diverse utmaningar. Nessvold spelar nio olika karaktärer och komikern Johanna Nordström spelar sex (bland annat en arg feminist och en övernitisk väktare), och i övriga roller dyker diverse gäststjärnor upp. Lite synd bara att SVT endast släpper ett avsnitt i veckan då det här är en sådan serie som man vill kunna klämma i ett enda svep.
SVT Play. Premiär den 18 februari

Foto: Lukas Backland/Art & Bob Television.
”Trevlig helg”.

Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE