Då kommer serien om mordet på Versace till SVT

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
Édgar Ramírez och Penélope Cruz i "Mordet på Gianni Versace".
Foto: FX.
Édgar Ramírez och Penélope Cruz i "Mordet på Gianni Versace".

Från OJ Simpson till Gianni Versace. I sommar kommer äntligen säsong två av "American crime story" till SVT.

Den första säsongen av den Ryan Murphy-producerade antologiserien "American crime story" handlade om mordrättegången mot OJ Simpson i mitten av 90-talet, och hyllades på både längden och tvären 2016. Bland annat nominerades den till hela 22 Emmys (varav den vann nio).

I januari i år hade den andra säsongen av "American crime story" – som heter "The assassination of Gianni Versace" och alltså handlar om mordet på modedesignern Gianni Versace 1997 – premiär i amerikanska FX. Och nu är det äntligen klart när SVT börjar sända den.

Nämligen den 1 juli.

I "Mordet på Gianni Versace", som SVT har döpt säsongen till, spelas Gianni Versace av Édgar Ramírez, medan den spanska filmstjärnan Penélope Cruz gör sin första stora tv-roll som systern Donatella och Ricky Martin spelar partnern Antonio D'Amico.

Rollen som Andrew Cunanan, som inte bara mördade Versace utan åtminstone fyra andra män på bara några månader 1997, görs av "Glee"-stjärnan Darren Criss.

Och efter detta kommer det mera. En tredje säsong av "American crime story" kommer att heta "Katrina" och handla om hur läkare på ett sjukhus i New Orleans handlade under orkanen Katrinas framfart.


"Mordet på Gianni Versace" har alltså premiär i SVT den 1 juli. Den första säsongen – "The people v. O.J. Simpson" – finns att se på Netflix.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE