Wild Kids

SVT-kojan totalförstörd i brand

Huset från ”Wild kids” byggdes upp efter vandalism – nu är det förstört igen

Av: 

Andreas Hansson

TV

För ett år sedan förstördes SVT:s ”Wild kids”-hus med såg.

Det byggdes upp igen av Kolmården – men i helgen totalförstördes det i en brand.

– Det är jättetråkigt, jag står och tittar på det nu, säger parkchefen Niclas Palmqvist.

”Paradiset” är SVT:s ”Wild kids” Villa villekulla-liknande träkoja där vinnarna i ungdomsserien fick bo. Den har vid sidan av inspelningarna varit ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer.

Men i helgen totalförstördes den i den brand, när Nöjesbladet når parkchefen Niclas Palmqvist låter han uppgiven och har precis ringt dit brandkåren efter att ha fått tips från besökare via Facebook i helgen.

– Området är kallt nu så det är minst två dagar sedan det skedde, säger brandkåren. Men tyvärr är det helt nedbrunnet. Det är ett område på 105 gånger 50 meter och det har brunnit högt upp i träden. Det är jättetråkigt, jag står och tittar på det nu, säger han.

Kommer polisanmälas

Det är inte klart om branden är anlagd. Området ligger på Kolmårdens mark men utanför djurparkens stängsel, men händelsen kommer att polisanmälas.

– Jag ser att det är som en liten lägereld här, men man kan bara spekulera i om det är anlagt eller inte. Men det verkar vara svårt att få ha saker ifred om det ligger utanför. Det kan ju vara åskan eller något som inte är anlagt men det är andra gången som vi får det här stället förstört, säger Niclas Palmqvist.

Förstördes med såg

För knappt ett år sedan sågades kojan sönder, lampor och textilier inuti hade rivits loss. Då togs några ungdomar in till förhör, men utredningen lades ner.

– Man slog sönder hela paradiset, massakrerade och sågade ner det. Det var inget pojkstreck, det var något annat. Men vi byggde upp det igen för tv-inspelningen, säger Niclas Palmqvist.

”Wild kids” har sänts på SVT i åtta säsonger mellan 2005–2016, senast med Rickard Olsson som programledare. Nu är det oklart om området kommer byggas upp igen.

– Det vet jag inte, vi får titta på det här, men det är jättetråkigt att det inte finns kvar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Hård kritik mot ”Wild kids” i SVT
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Wild Kids

Kolmården

Rickard Olsson-Essé