Vad hände när ”V” tog slut?

Av: Christoffer Röstlund Jonsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så gick det för motstånds-
kämparna efter succéserien

De slogs i ett tredje världskrig. Gerillakämpar mot besökare med kluven tunga. Tv-kamerorna slocknade för 25 år sedan, men Nöjesbladet har snokat reda på vad krigsveteranerna gör i dag.

Marc Singer, född 1948, som Mike Donovan, nyhetsfotograf och seriens hjälte.

Har mest ägnat sig åt fantasyfilmer, vilket är passande då han har ett svart bälte i kung-fu. Spelade karaktären Dar i svärdviftarrullen ”Beastmaster”. Sågs senast i direkt-till-dvd-filmen ”Dragonquest”. Spelar just nu in thrillern ”House hunting”.

Faye Grant, född 1957, som motståndsrörelsens ledare Juliet Parrish.

Syntes även i kultiga tv-serierna ”Hulken” och ”Tales from the crypt”. Senaste långfilmen var ”My best friend’s girl” tillsammans med Kate Hudson och Alec Baldwin. Faye Grant är gift med skådespelaren Stephen Collins, pastor Eric Camden i ”Sjunde himlen”, och de har en dotter tillsammans.

Robert Englund, född 1949, som snälle vegetarianödlan Willie.

Känd i hela världen som den övernaturlige, odödlige massmördaren med knivhandske – Freddy Kruger. Åtta ”Terror på Elm Street”-filmer blev det blivit för den svenskättade Robert Englund. Han har även medverkat i Filip och Fredriks ”High Chaparall”. Spottar fortfarande ur sig filmer och tv-roller i hög hastighet, ofta inom skräckgenren.

Michael Ironside, född 1950, som före detta CIA-agenten Ham Tyler.

Ständigt aktuell, ofta som skurk. I ”Scanners” var han övernaturlig, i ”Visiting hours” psykopat. Har även medverkat i ”Top gun”, ”Total recall”, ”Starship troopers” och ”The machinist”. Senaste storfilmen han sågs i var förra årets ”Terminator salvation”.

Mickey Jones, född 1941, som Hams kompanjon Chris Farber.

Trummisen som blev skådespelare, och har sedan det tidiga 1970-talet gjort hundratals roller. För tv-nördarna är han mest bekant från långköraren ”Tummen mitt i handen”. För popfreaksen är han legendarisk för turnén han gjorde med Bob Dylan 1966. Spelade även sig själv i ett avsnitt av ”Entourage”.

Jane Badler, född 1953, som skräcködlan Diana, utomjordingarnas viceledare.

Var med i ”Falcon Crest ” 1986–1987 och sedan serien ”Mission: Impossible (1988). Bor numera i Australien där hon fortfarande har en aktiv skådespelarkarriär. Skräckisen ”Needle” har premiär 2010. Jane Badler uppträdde så sent som 2007 som kabaréartist i Melbourne, huvudsakligen med jazz- och rockmusik.

Jeff Yagher, född 1961, som motståndsmannen Kyle Bates.

Dykt upp i massor av tv-serier genom åren: ”CSI”, ”Bones”, ”Six feet under”, ”Sjunde himlen” och ”Walker, Texas ranger” är några exempel. Spelade även i succén ”Mr. & mrs. Smith”. Gift med skådespelareskan Megan Gallagher, som bland annat har varit med i tv-serien ”24”.

Publicerad: