Enorm penis ristades in i sjöbotten – 40 meter och syns från rymden

Uppdaterad 2018-11-01 | Publicerad 2018-08-11

Vad ska man använda en uttorkad sjöbotten till?

För en avancerad livsform kunde svaren varit många. För människan räcker det att rita en 40 meter lång penis däri, som går att se från rymden, skriver Geelong Advertiser.

För de astronauter som ägnat sina liv åt att få åka ut i rymden finns nu ännu ett monument att bevittna, rapporterar Geelong Advertiser.

När rymdfararna fått nog av gnistrande stjärnor och häpnadsväckande vyer kan de rikta sina blickar mot Geelong i sydöstra Australien.

Där ståtar en 40 meter lång penis, inristad i den uttorkade sjön Betoota Lake.

Får stå kvar

Den gigantiska fallossymbolen dök upp tidigare i år, och har sedan dess uppmärksammats världen över. Från Googles satelliter är skapelsen väl synlig – en möjlig förklaring till varför utomjordingar inte söker kontakt med oss.

En utomjording behöver inte anstränga ögonen för att se vilket stadium mänskligheten befinner sig på.

Trots att konstnärerna inte är kända så är motivet närmaste klichéartat: i urtida grottor, franska gathörn, kinesiska murar och på svenska skolgårdar kan man hitta tvådimensionella bilder av manliga könsorgan.

Myndigheterna kring Geelong har i nuläget inga planer på att sudda bort penisen, eftersom området i övrigt står tomt.

”Aussie Weiner”

För den som själv vill se bilden från rymden räcker det att söka på Aussie Weiner på Google Maps.

Vill man se fler exempel på mänsklighetens besatthet av manliga kön så kan man exempelvis kolla på kullarna kring Dorset, där en 55 meter lång man med erigerad penis etsats in i berget.

Betoota Lake i Geelong, Australien.

Följ ämnen i artikeln