Musiker hittad strypt i Västindien

Publicerad 2016-02-13

En japanska hittades i veckan död på Trinidad i Västindien. Polisen misstänker att den kvinnliga oljefatsmusikern har mördats.

Japanskan Asami Nagakiya besökte regelbundet Trinidad och öns karneval. Men årets resa slutade i tragedi. Den 30-åriga oljefatsmusikern hittades strypt, meddelade lokala myndigheter under torsdagen. Det skriver Japan Times.

Nagakiya var fortfarande klädd i en maskeraddräkt när hon hittades i en park där många av de stora paraderna hålls. Kroppen upptäcktes av städare som röjde upp efter veckans festligheter. Polisen utreder nu händelsen som mord.

Sedan 2012 hade kvinnan tillhört en lokal musikgrupp som under torsdagen gick ut med ett uttalande där de uttryckte sin sorg över dödsfallet till hennes familj och vänner i Japan.

Borgmästare får kritik

Efter nyheten om Nagakiyas död ska borgmästaren av Port of Spain ha gjort kontroversiella uttalanden om kvinnors ansvar under karnevaler, enligt lokala medier. Han ska ha sagt att kvinnor ska klä och bete sig på ett ansvarsfullt sätt "så att de inte är utsatta". Uttalandet mötte kritik och många kräver nu hans avgång. "Ett sådant bakåtsträvande tänk bidrar till könsorättvisa och spridning av kvinnohat i Trinidad och Tobago och är särskilt oroande när det visas från en personer i det offentliga livet och är oansvarig, hänsynslös och helt oacceptabelt" säger oppositionsledare Kamla Persad-Bissessar, enligt Japan Times.