Uppgifter: Norska hittad mördad i väska

Publicerad 2015-06-27

En norsk kvinna i 30-årsåldern har mördats i Berlin, rapporterar VG.

Enligt uppgifter i tysk media hittades kroppen i en resväska.

En kvinna hittades mördad nära floden Spree i Treptower Park i Berlin på lördagsmorgonen den 13 juni. Ett äldre par gjorde upptäckten och kvinnan ska ha hittats i en resväska. Polisen gick i förra veckan ut med bilder på flera av kvinnans tillhörigheter för att få svar på vem hon är. Enligt norska Verdens Gang kommer kvinnan från kommunen Mandal i Norge. VG berättar att kvinnan tidigare rest runt som backpacker i länder som Mexiko och Guatemala, och att hon nu lärt känna ett trevligt sällskap med konstnärer i Berlin.

– Hon berättade att det var många alternativa och kreativa konstnärer där, och själv var hon en kreativ människa, säger en av kvinnans vänner till VG.

”Hittades den 13 juni”

Polisen bekräftar att kvinnan är från Nordeuropa och enligt uppgifter till den tyska tidningen ska hon vara norska.

Samtidigt bekräftar norska UD att en norsk kvinna i 30-årsåldern hittats mördad i Berlin samma datum.

– Hon hittades den 13 juni. Det är en sak för tysk polis, så det är de som får ge ytterligare information om händelsen, säger Ane Lunde, presstalesperson på norska UD, till VG.

Hon vill dock inte bekräfta att offret som hittades i Treptower Park är kvinnan från Norge. VG fick uppgifterna om den norska kvinnan sent på fredagskvällen och uppger att man under natten till i dag inte lyckats komma i kontakt med tysk polis.

En tysk man greps tidigt i utredningen. Han är misstänkt för att ha förhindrat polisens arbete, men har släppts på fri fot.

Efterlyser man

Fortfarande har ingen misstänkt gripits för mordet, men tysk polis söker efter en sydamerikansk man i 30-årsåldern. Han har efterlysts internationellt. Det är fortfarande oklart om mannen som söks och den döda kvinnan haft någon relation till varandra och i så fall vilken, men vittnen har uppgett för Berliner Zeitung att offret och den efterlyste mannen kände varandra. Enligt tidningen har mannen och kvinnan setts på samma tillställningar flera gånger.

Under onsdagen ska polisen ha sökt igenom ett konstgalleri i stadsdelen Wedding i Berlin. Enligt VG finns uppgifter om att mordet kan ha begåtts där. Berliner Zeitung rapporterar att gärningsmannen ska ha använt den stora resväskan för att frakta kvinnans kropp till parken som ligger flera kilometer från konstgalleriet.

Enligt den tyska tidningen ska resväskan med kvinnans kropp ha dumpats i floden Spree. Dagar senare ska en man ha upptäckt den och dragit upp den på land i hopp om att hitta något värdefullt. När han såg kroppen ska han ha lämnat platsen och kroppen och väskan hittades senare av det äldre paret.

Anhöriga till den norska kvinnan är underrättade.

– Anhöriga erbjuds konsulärt bistånd, säger Ane Lunde på norska UD till VG.

Följ ämnen i artikeln