Här skjuter han mitt i centrala Malmö

Publicerad 2015-07-18

Sköt kallblodigt ner en annan man ett stenkast från Folkets park

Här skjuter en man ner en annan man mitt på ljusa dagen i centrala Malmö.

Pistolmannen, som nu misstänks för mordförsök, är fortfarande på fri fot.

– Han var beväpnad med två skjutvapen, säger ett ögonvittne.

Det var vid 13.58 som polisen larmades till rondellen vid Södra Parkgatan och Kristianstadsgatan på Möllevången i Malmö – alldeles intill Folkets park.

– En person har blivit skjuten. Hans skador är inte livshotande, sa Calle Persson på polisen i Skåne en knapp timme efter händelsen.

Vittne: ”Helt overkligt”

Polisen uppger att det fanns väldigt många vittnen på platsen. Personer som man har förhört under eftermiddagen och kvällen.

– Jag såg när han sköt. Det var helt overkligt. Även om man hörde att det small kändes det inte på riktigt, säger en person som blev vittne till hela händelseförloppet.

Efter skotten gick pistolmannen runt och skrek på platsen och viftade med sina pistoler, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Det kändes som en evighet innan polisen kom till platsen, säger ett ögonvittne.

Då hade mannen hunnit fly.

Man i 35-årsåldern

Den skjutne personen är identifierad som en man i 35-årsåldern men polisen vill i nuläget inte gå ut med några detaljer kring vem han är eller vad man tror ska ha inträffat och vad det kan finnas för motiv bakom skottlossningen.

– Den skjutne mannen skadades lindrigt och har kunnat lämna sjukhuset under eftermiddagen. Han hämtades då till förhör, säger Calle Persson på polisen i Skåne.

Den misstänkte gärningsmannen som syns på bilden i en ljus jacka jagas just nu av Malmöpolisen.

Mordförsök

Ingen misstänkt gärningsman är gripen i nuläget.

– Ärendet är rubricerat som mordförsök, säger Calle Persson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har det varit flera personer på platsen under själva skottlossningen. Men i nuläget jagas bara en misstänkt gärningsman, enligt polisen.

Följ ämnen i artikeln