– Jag dopar mig varje dag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-15

Dömde 37-åringen talar ut i Aftonbladet

GÖTEBORG. Han är en av Sveriges absolut främsta bodybuildare.

Nu erkänner 37-åringen att han tar anabola steroider varje dag.

– För att tillhöra världseliten måste man dopa sig, säger mannen i polisförhör.

37-åringen greps när polisen gjorde flera stora razzior runt om i Göteborg i april.

Sammanlagt åkte 15 kroppsbyggare fast. En 27-årig man dog av plötsligt hjärtstillestånd bara två dagar efter att han gripits.

Är inte ångerfull

37-åringen, som är professionell bodybuildare, är Sveriges kanske mest kände inom sin sport. Han har nått framstående placeringar i flera av världens största tävlingar, och har också stora företag inom kosttillskottsbranschen som sponsorer.

Men vid en husrannsakan hemma hos 37-åringen hittade polisen stora mängder anabola steroider och testosteron i ett skafferi.

När Aftonbladet träffar 37-åringen utanför hans gym är han inte ångerfull.

– Det spelar väl ingen roll vad jag gör med min kropp så länge det inte drabbar någon annan. Men det är klart att jag är ledsen, det här förstör för mig och min familj, säger han.

I polisförhören har 37-åringen erkänt att han äter eller injicerar dopning dagligen.

– Alla som tävlar på professionell nivå inom den här sporten dopar sig. Men så är det i alla idrotter, säger han till Aftonbladet.

37-åringen är också kritisk mot Sveriges hårda dopinglagar.

– Du kan åka till vilket annat land som helst och de skulle vara stolta över en kille som mig. Jag har satt upp ett mål och det är att bli bäst i världen. Nu verkar det som att jag blir tvungen att flytta utomlands. Det här är ju löjligt.

”Han får inte tävla”

Trots dopningavslöjandet ska 37-åringen om några veckor resa till USA och delta i en av världens största tävlingar.

– De bryr sig inte om det där, säger han.

Tomas Ivering, vice ordförande i Svenska Kroppskulturförbundet som organiserar tävlande i bodybuilding och fitness, säger:

– Vi är emot all dopning och han får inte lov att delta i våra tävlingar. Det är tråkigt när sådant här sker då det bekräftar fördomarna om våra sporter. Det finns många som sköter sig.