Kvinna hittad död i lägenhet

Publicerad 2018-06-28

På onsdagen hittades en kvinna död i sin lägenhet i Gävle.

En kvinna har påträffats död i sin lägenhet.

Enligt polisen fanns det tydliga tecken på att kvinnan hade varit avliden några dagar.

På onsdagen anträffades en kvinna död i sin lägenhet i Gävle, uppger polisen. Anhöriga till kvinnan anmälde på onsdagsförmiddagen att de inte hade haft kontakt med kvinnan på ett tag.

Därefter skickades en polispatrull till kvinnans bostad för att försöka få kontakt med henne. I lägenheten påträffade poliserna kvinnan avliden.

Enligt polisen fanns det tydliga tecken på att kvinnan hade varit avliden några dagar. På grund av detta beordrades polistekniker till platsen för att dokumentera anträffandet av kvinnan.

Under torsdagen kommer polisen att prata med grannar som bor på adressen för att utreda om de gjort några iakttagelser. Rättsläkare kommer att undersöka kroppen och så snart som möjligt lämna ett utlåtande om eventuellt dödsorsak, vilket kan ta några dygn.

– Det finns ingen misstänkt, men vi inväntar vad rättsläkaren kommer fram till, säger Mikael Hedström, presstalesperson i region Mitt.

– Vi har ett tiotal sådana här fall i länet varje år. Då måste vi använda vår verktygslåda och inleda en förundersökning om mord, för att kunna utesluta att det kanske inte är så, säger Mikael Hedström.

Följ ämnen i artikeln