Man öppnade eld på universitet – flera döda

Publicerad 2021-09-20

Dödstalen stiger efter en skottlossning på ett universitet i Perm i Ryssland där en person öppnade eld på området på måndagsmorgonen.

I videor som sprids på nätet syns hur studenter i panik hoppar ut genom universitetets fönster.

Minst sex har dödats och ett tjugotal skadats efter en skottlossning på ett universitet i ryska Perm. Enligt lokala medier var skytten en 18-årig student som gått på universitetet. 

– Vi var ungefär 60 personer i klassrummet. Vi stängde dörren och barrikaderade den med stolar, säger studenten Semyon Karyakin till Reuters.

I videoklipp som spreds på Twitter syns hur människor i panik hoppar ut genom fönster på universitetet. I klippen syns även hur en beväpnad gärningsperson går runt på området. 

Skytten kunde senare oskadliggöras på området. Universitetets presstjänst uppgav först att 18-åringen dödades i samband med gripandet, men enligt ryska nyhetsbyrån TASS vårdas han just nu på sjukhus.

Enligt lokala medier hade skytten tidigare publicerat foton av sig själv på sociala medier där han poserade med skjutvapnet. 

“Jag har tänkt på det här länge, det handlar om år, och jag förstod att tiden är inne för det jag har drömt om”, stod i det nu raderade inlägget. 

Det här är andra skjutningen på en skolbyggnad i Ryssland i år. I maj sköts nio personer ihjäl på en skola i Kazan.

Människor utanför universitetet i ryska Perm.
Очевидцы сообщают о стрельбе в Пермском государственном университете. Студенты покидают здание через окна.
https://t.co/TFDpTR0rGV
Perm ligger öster om Moskva.

Följ ämnen i artikeln