Grannarna om chocken efter mordet: ”En helt vanlig barnfamilj”

Publicerad 2024-03-13

Paret är fortfarande på rymmen – misstänkta för mord.

Deras grannar vittnar om chocken.

– De är som vilken familj som helst. En helt vanlig barnfamilj, säger en man.

Polisens avspärrningstejp sitter uppklistrad över dörren till bostaden, som ligger öster om Stockholm. Bredvid dörren, i trapphuset, står en tvillingvagn.

Paret som bor här, en 23-årig man och en 24-årig kvinna, är båda på flykt nu, misstänkta för både mord och gravfridsbrott.

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänker polisen att paret dödade en 37-årig man i bostaden här, samtidigt som barn befann sig i lägenheten. Även en 19-årig man, som nu sitter anhållen för samma brottsmisstankar, tros ha befunnit sig i bostaden när dådet skedde.

En vecka har snart gått sedan mordet och förutom tejpen på dörren finns det inga spår efter brottet som tros ha begåtts här. En granne stannar till i trapphuset och säger att han är chockad över det som har hänt.

– Jag har ofta stött ihop med dem. De är som vilken familj som helst. En helt vanlig barnfamilj, säger han och gör en svepande rörelse mot barnvagnen utanför lägenheten.

– Båda är trevliga. Man skulle aldrig ha kunnat tro att de skulle ligga bakom något sånt här, säger han.

Lägenheten där mordet ska ha skett.

Hittades i skogen längs en väg

Mordet uppdagades i söndags av en ren slump då en förbipasserande person upptäckte en väska i ett skogsområde på Värmdö. Personen larmade då polisen.

När patrullerna kom till platsen konstaterade de att det var en kropp som låg i väskan – den 37-årige mannens. Vid det laget hade han varit anmäld som försvunnen i över ett dygn.

– Vi hördes ofta och när jag inte fick tag i honom blev jag orolig. Det var inte likt honom, har hans ex-fru tidigare berättat för Aftonbladet.

Skogsområdet ligger beläget längs länsväg 222. I dag finns det fortfarande spår kvar efter polisinsatsen kvar här. Avklippta blåvita polisband blåser i träden och delar av metallstängslet har klippts upp.

Platsen där kroppen hittades.

Uppgifter: Följt digitala spår

Polisen har arbetat intensivt sedan fyndet hittades och bland annat har de följt parets digitala spår söderut i landet, enligt uppgifter.

Polisen har även slagit till på flera adresser i bland annat Lund och Alvesta för att hitta paret.

Den 19-årige mannen greps på tisdagen. Mannen och kvinnan häktades på onsdagen i sin frånvaro.

– Alla de inblandade personerna känner varandra, säger senior åklagare Cecilia Tepper som leder förundersökningen.

Flera medier har tidigare rapporterat om mordet som ett styckmord med uppgifter om att kroppsdelar har hittats i en väska. Nu uppger åklagaren att ”hela kroppen är påträffad i en del, men den är allvarligt skadad”.

Uppgifter: Orolig inför mötet

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det finnas en historik mellan kvinnan och den nu mördade mannen. Den mördade mannen ska tidigare i år ha frihetsberövats misstänkt för att ha utfört ett brott mot kvinnan.

Han släpptes dock på fri fot.

Bara några veckor senare, i början av mars, ska den 23-åriga mannen och den 24-åriga kvinnan ha stämt träff med 37-åringen i bostaden för att ”prata”. Enligt uppgifter ska mannen ha känt sig orolig, men ändå åkt dit. Något som tros ha varit det sista han gjorde i livet, enligt uppgifter.

Följ ämnen i artikeln