Nya försök att skada hundar i Malmö

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2023-01-10

Under inledningen av det nya året har det kommit in nya larm om försök att skada hundar i Malmö genom utlagda korvar och bullar preparerade med metallbitar och rakblad. Arkivbild.

Det nya året har inletts med nya försök att skada hundar i Malmö.

De senaste dagarna har bullar preparerade med metallbitar och rakblad hittats på flera platser.

Under ett par års tid nu har hundägare i Malmö slagit larm om upphittade bullar och korvar där det har stoppats in exempelvis krossat glas, metallbitar eller häftklamrar.

I mellandagarna gick kommunen ut med en varning efter att bullar med vassa föremål hittats på sju platser i kvarteren kring Sankt Knuts torg i centrala Malmö.

Nu har nya larm kommit in. I lördags hittades en stor mängd bullar preparerade med glas och rakblad i området kring Pildammsparken.

På måndagen, i samma område, upptäckte en hundrastande kvinna korvar med något misstänkt i och på tisdagsmorgonen hittade en kvinna ett tjugotal bullar med med vassa metallbitar på trottoaren på Bodekullsgatan, som ligger någon kilometer från Sankt Knuts torg.

– De här två kvinnorna har agerat jättebra. Dels att man har plockat upp bullarna och korvarna så att inga hundar råkat illa ut och dels att man hört av sig till polisen. Vi behöver allmänhetens ögon för att få in så mycket information vi kan, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Att det skett på olika platser i centrala Malmö gör att polisen inte utesluter att det rör sig om flera misstänkta gärningsmän.

– Vi vet inte om det är en och samma person eller flera personer som sysslar med det här. Det är fortfarande ett frågetecken, säger Evelina Olsson.

Händelserna rubriceras som förgöring – när någon avsiktligt sprider gift, smitta eller annat som riskerar att skada växter och djur.