Våldsdrama i bostad – fick fingret avskuret: ”Som i en Gudfaderfilm”

Av: Martin Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En man i Boliden i Skellefteå blev rånad i sitt hem – och fick fingret avskuret.

Två män är nu häktade, misstänkta för synnerligen grov misshandel och grovt rån.

– Det här liknar Gudfadern-filmerna, säger en anonym person till tidningen Norran.

Brotten inträffade i en bostad i Boliden natten till måndagen.

– Så här långt visar utredningen att en person har utsatts dels för en synnerligen grov misshandel, dels för ett grovt rån sent på söndagskvällen i Boliden. De två brotten har inträffat inomhus, säger åklagaren Oskar Lundberg till tidningen Norran.

Enligt tidningen fick mannen sitt ena finger avskuret i samband med att han rånades i sitt hem.

Under onsdagen anhölls två män som är mellan 20 och 25 år. De är misstänkta för synnerligen grov misshandel och grovt rån. Den ene mannen förnekar brott via sin försvarare.

– Just nu är en av männen på sannolika skäl misstänkt för de två brotten, som är den starkare misstankegraden. Den andre mannen är skäligen misstänkt, säger Oskar Lundberg till Norran.

Tidningen Norran har talat med flera personer som under flera år har arbetat med brottsutredningar i Skellefteå. Ingen av dessa har hört talas om något liknande innan.

– Det här liknar mest gangsterfilmer eller Gudfadern-filmerna, men ingenting när det gäller brottslighet i Skellefteå, säger en av dem.

Under torsdagen beslutade tingsrätten att de två männen ska sitta häktade.

Lars Westermark, , lokalpolisområdeschef i Skellefteå.
Foto: Google / Cliff Karlsson, TT
Lars Westermark, , lokalpolisområdeschef i Skellefteå.

”Skottlossning på öppen gata”

Händelsen är ett av flera brott som inträffat i Boliden det senaste året. Det har handlat om våldsamma bråk, skottlossning på öppen gata, och en rånliknande situation på bensinstationen.

– Det är händelser som sker i kretsar där man känner varandra, det är ofta skulder som ska regleras. Det här är inte något unikt för Boliden, säger polischef Lars Westermark till Norran.

Publicerad:

LÄS VIDARE