Svart rök över London

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-12

75 brandmän bekämpade storbrand

Svart rökmoln Många har larmat om branden som orsakat kraftig rökutveckling över London.

Svarta rökmoln täckte i dag en stor del av himlen över Stratford-området i London.

Röken orsakades av en kraftig brand i ett bussgarage.

Ett stort antal brandmän arbetade med att bekämpa branden.

På bilderna som den engelska tv-kanalen Sky News visade syns London Eye och i bakgrunden sågss stora mörka rökmoln över himlen. Rökutvecklingen var mycket kraftig.

– Det blir värre och värre för varje minut som går, säger ögonvittnet David Buik till Sky News.

Det första larmet kom in vid 12.06. Totalt kom det in cirka 150 larmsamtal om branden.

Åtta brandbilar

Scotland Yard säger att det är en ”stor brand i ett gammalt bussgarage” på Waterden Road. 15 brandbilar och cirka 75 brandmän skickades till platsen som ska vara ett industriområde. Det är oklart vad som har orsakat branden.

Emma Brompton, som jobbar på ett filmbolag i Forest Gate, säger till Sky News att hon och hennes kollegor sprang ut på gatan och såg att himlen var svart.

– Jag ser svart rök och eldsflammor. Det ser inte ut som om brandmännen har elden under kontroll, säger ett annat ögonvittne till Sky News.

Brandområdet ligger i Hackney Wick i nordöstra London. Stora delar av stadsdelen förbereds för tillfället för stora ombyggnationer inför sommar-OS i London år 2012, då flera av huvudarenorna kommer att ligga i området.

Inget terrordåd

Två ambulanser skickades till platsen men det finns inga uppgifter om skadade i branden, uppger räddningstjänsten enligt Reuters.

Enligt Sky News påverkades spårtrafiken av branden. Mellan Dalston och Stratford var trafiken avstängd på grund av den tjocka röken vid stationen Hackney Wick.

Branden har ännu inte påverkat den närliggande flygplatsen, rapporterar BBC.

– Vi är ungefär åtta kilometer från platsen. Röken driver söderut men det stör för närvarande inte när flygplanen landar och lyfter. Men vi kommer fortsätta följa utvecklingen, säger flygplatsens talesman Charles Buchanan till BBC.

De första uppgifterna var att någon form av explosion skulle ha orsakat röken, men Scotland Yard tror inte att rökpelaren har något mer terrorism att göra, rapporterar Sky News. Om det verkligen förekommit en explosion är oklart. Enligt polisen finns det inget som tyder på att det är något annat än en brand.

Aktiekurserna på Londonbörsen sjönk efter nyheten om branden.