Varnar för falska poliser

Publicerad 2013-01-21

På måndagsmorgonen fick en man i Hubbo i Västmanland besök av två män som utgav sig för att vara poliser.

I en fejkad husrannsakan stal de telefon, surfplatta och dator.

Nu varnar polisen allmänheten för bedragarna.

Det var på måndagsmorgonen som en man i Hubbo, strax norr om Västerås, fick ett mail från någon som uppgav att den var polis.

"Polisen" skrev att man senare skulle komma till mannens bostad för att göra en husrannsakan. Varför denna husrannsakan skulle äga rum är i nuläget oklart.

– Vi får förutsätta att den här killen har frågat det. Han verkar ha godtagit det och det är jättebeklagligt, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland.

Dök upp i svart Saab

Senare under dagen dök två män som uppgav att de var poliser upp i en svart Saab 9-5.  Mannen släppte in dem varpå de sökte genom mannens lägenhet och "beslagtog" en telefon, en surfplatta och en bärbar dator. Sedan försvann de båda männen från platsen.

Polisen varnar nu allmänheten för bedragarna och uppmanar folk att vara uppmärksamma.

– Fattar man misstanke mot något eller om någon uppger sig för att vara polis, kan man alltid ringa och kontrollera det med oss, säger Martina Saghamre, och fortsätter:

– Vi har bara den svarta Saaben att gå på och vill ha tag i de personer som har gjort det här så snabbt som möjligt. Ser man något misstänkt får man gärna höra av sig.

I nuläget har inte några fler personer hört av sig till polisen om att de utsatts för samma typ av brott.

Ingen misstänkt har gripits.