Man gripen för kvinnomord

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-07

En kvinna i 50-årsåldern hittades i natt död i sin lägenhet i Sågmyra, i Dalarna.

Polisen tror att hon mördats.

Under morgonen greps en man i närheten av bostaden.

Mannen anhölls strax före fem i morse av en jouråklagare. Misstänkt för mord.

Vid 01.22 tidigare under natten till söndag ringde en privatperson 112 och larmade om den livlösa kvinnan. På plats i lägenheten i Sågmyra – en ort med drygt 600 invånare en mil öster om Falun – kunde ambulanspersonal konstatera att kvinnan var död.

Man anhållen

Polisen inledde omedelbart en förundersökning om mord. Lägenheten spärrades av för teknisk undersökning. Samtidigt stärktes mordmisstankarna – och polisen riktade in sig på en viss person i kvinnans närhet.

Kort därefter greps en man.

– Han är nu hos oss anhållen misstänkt för mord, sa Kent Lind, vakthavande befäl vid polisen i Falun, vid 5-tiden i morse.

Enligt polisen är kvinnan i 50-årsåldern. Hon är hemmahörande i bostaden där hon hittades död. Den mordmisstänkte mannen greps i närheten av lägenheten. Han ska vara några år äldre än offret.

Mordplatsen undersöks

Mannen och kvinnan ska ha haft en relation till varandra. Kent Lind vill inte närmare gå in på vilken typ av relation de två hade.

Kvinnans kropp kommer nu skickas till Uppsala för rättsmedicinsk undersökning.

Vid 8-tiden under söndagsmorgonen kommer polisens tekniker återvända till lägenheten för att fortsätta undersökningen av den misstänkta mordplatsen.

Vet du
mer?