Många döda efter flygkrasch i Taiwan

Publicerad 2014-07-23

Tyfon fick planet att krascha in i bostadsområde

Ett flygplan har kraschat vid en misslyckad nödlandning i Taiwan.

47 personer har dött i olyckan, enligt Taiwans transportminister.

Nödlandningen ska bero på en kraftig tyfon i området, enligt kinesiska medier.

Flygplanet GE222 från Transasia Airways har kraschat i samband med en misslyckad nödlandning i närheten av staden Magong, den största staden i ögruppen Pescadorerna som ligger väster om Taiwan. Enligt uppgifter från den kinesiska tidnigen People´s Daily ska flygplanet ha fattat eld i samband med kraschen.

47 döda i olyckan

Av de 58 personerna som befann sig ombord planet var 54 passagerare och fyra besättningsmän. Flera olika uppgifter om antalet döda har förekommit i taiwanesiska och kinesiska medier under eftermiddagen. Enligt de senaste rapporterna ska 47 personer ha dött enligt Taiwans transportminister Yeh Kuang-shih. Han citeras av Taiwans statliga nyhetsbyrå. Ytterligare elva personer ska vara skadade.

Tyfon i området

Planet, som var ett inrikesflyg av modellen ATR-72, var på väg från flygplatsen Kaohsiung Siaogang till flygplatsen Magong på Pescadorerna, skriver tidningen South China Morning Post. I området härjar just tyfonen Matmo som har orsakat kraftiga översvämningar. Enligt South China Morning Post försökte planet landa på flygplatsen i Magong men tvingades avbryta på grund av det hårda vädret.

Kraschade i bostadsområde

När kaptenen ombord begärde att få göra ett nytt försök tappade flygledningen kontakten med planet. Flygplanet ska sedan ha kraschlandat in i ett bostadsområde en bit från flygplatsen och fattat eld.

Flygbolaget Transasia Airways har drabbats av åtta stycken olyckor sedan 2002. Sex av dem var med plan av samma modell som GE222.

Svenska UD har inga uppgifter på om det fanns svenskar ombord på planet.

ANNONS