Barnen föll 17 meter – Hässelbypappan åtalas

Publicerad 2022-04-27

En 43-årig man åtalas för mord och mordförsök mot sina två små barn, som knivhöggs och kastades ut från femte våningen.

Vården och polisen hade tidigare gjort orosanmälningar.

Pappan ska ha varit orolig kring strålning och elektromagnetiska fält i lägenheten.

Söndagen 14 november 2021 knivhögg en pappa sina två barn och kastade dem från femte våningen i deras bostad i Hässelby, i västra Stockholm.

Flickan överlevde, pojken klarade sig inte. Båda var under 10 år gamla.

Nu åtalas 43-åringen för mord och mordförsök, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Rättegången inleds den 2 maj i Solna tingsrätt och väntas pågå i tre dagar.

Pappan: ”Ingen form av spökjakt”

Av åtalet framgår att fallet från fönstret till marken var 17 meter. Både pojken, som dog, och flickan, som överlevde, hade dessförinnan fått flera knivhugg i magtrakten.

Flickans skador var inledningsvis livshotande.

Aftonbladet har tidigare rapporterat att pappan, enligt bedömingar på vårdcentral och inom psykiatrin, haft vanföreställningar alternativt psykos. Bland annat hade pappan kontaktat polisen kring strålning i lägenheten, “som hela familjen känt av”.

”Det är ingen form av spökjakt det handlar om, utan det slags strålning eller elektromagnetiska fält som i fråga förekommer i vissa bostäder”, har pappan anfört, enligt en dom i kammarrätten.

I denna dom framgår även att polismyndigheten, vårdcentralen och psykiatrin gjort orosanmälan till socialtjänsten på grund av dessa vanföreställningar och en oro för barnen i familjen.

Erkände omständigheterna

43-åringen häktades kort efter händelsen i november. Han medgav då att han knivskurit barnen och orsakat fallet från hög höjd.

– Han mår naturligtvis mycket dåligt över detta. Han är förtvivlad, sa hans advokat Malin Rådström.

Polis på plats i Hässelby i Stockholm.