Småbarnspappa våldtog hörselskadad - döms till fängelse

Publicerad 2019-12-25

En man i 40-årsåldern har dömts till fem och ett halvt års fängelse för grov våldtäkt och rån mot en hörselskadad kvinna.

Kvinnan ska först ha åkt till Helsingborg i tron om att hon skulle få hyra en lägenhet av en man. Kvällsposten skriver att hon haft omkring 8 000 kronor i kontanter med sig till första hyran.

Men i stället för att visa henne en lägenhet ska mannen ha lurat med sig kvinnan i sin bil, därefter misshandlat henne med hammare, utsatte henne för sexuella övergrepp och slutligen lämnat henne vid en terräng utanför Åstorp.

Under färden ska kvinnan försökt fly men mannen har då stannat bilen på ett undanskymt ställe, slitit ut henne ur bilen och börjat slå henne. Och därefter våldtagit henne.

Under rättegången mot mannen har mannens egen fru vittnat mot honom och berättat att han kom hem med rivsår i ansiktet och kontanter.

Mannen, som varit frihetsberövad sedan den 13 oktober, döms nu till fem och ett halvt års fängelse. Han ska även betala 155 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Följ ämnen i artikeln