Anhörig om skottdramat i frisörsalongen: ”En mardröm”

Publicerad 2020-09-12

Frisören som sköts i salongen i Borås har opererats för sina skador.

En anhörig till mannen fick det chockerande beskedet på telefon strax efter dådet.

– När jag kom in låg han på golvet i en pöl av blod. Det var en mardröm. Han är helt oskyldig, säger hen.

Fyra män har nu anhållits misstänkta för mordförsök.

Vid 16-tiden på fredagen klev en maskerad och beväpnad man in i en frisörsalong i centrala Borås. Han avlossade fem skott mot en kund som enligt uppgifter har kopplingar till kriminella gäng.

Bakom stolen stod frisören, en man i 25-årsåldern, som kastade sig åt sidan och träffades i benet.

Strax därefter fick en anhörig till mannen beskedet på telefon.

– Jag såg att det var han som ringde, men när jag svarade var det en av hans kollegor på andra sidan luren som skrek att han blivit skjuten i benet. Det var tur att jag fick veta att det var i benet, annars hade jag nog inte ens varit kapabel att ta mig dit, säger hen till Aftonbladet.

Den anhörige befann sig i närheten och sprang till salongen.

– Jag rusade rakt genom korsningen och över gatan. Jag brydde mig inte om det var grönt, gult eller rött utan jag bara sprang. Bilar tutade och jag bara sprang för kung och fosterland. Jag var rädd att han skulle förblöda innan jag hunnit komma fram.

Polis på plats efter händelsen.

”Det var surrealistiskt”

När den anhörige kom fram var platsen avspärrad och flera polisbilar stod parkerade utanför salongen.

– När jag kom in i salongen låg han på golvet i en pöl av blod och vred sig av smärta. Flera poliser stod hukade över honom och försökte stoppa blödningen. Det var surrealistiskt. På något sätt lyckades jag behålla lugnet för hans skull. Jag satt mig på knä och höll hans hand, säger den anhörige.

Mannen fördes till sjuhus med ambulans. Han har opereras och vårdas fortsatt på sjukhus för sina skador. Enligt den anhörige var det den sista kulan som träffade mannens smalben när han slängde sig åt sidan för att skydda sig.

– Jag har fått träffa honom och han har ont och är skärrad men kommer bli fysiskt återställd. Kulan penetrerade hans skenben och skapade en splittringsfraktur. Men det är det minsta problemet. Det största problemet är nog det psykologiska. Det var ett trauma för mig att komma dit strax efter och jag kan bara tänka mig hur det var att vara där när skotten avlossades, säger den anhöriga.

Enligt uppgifter ska kunden ha kopplingar till gängkriminalitet och ha varit den uttänkta måltavlan.

– Min anhörig är en helt oskyldig person som fallit offer för det här och det kommer sannolikt förändra hans liv. Det är oacceptabelt att en skjutning kan ske så här, mitt på ljusa dagen på öppen gata helt centralt och drabba oskyldiga människor. Jag tycker att polis och politiker måste få ett stopp på detta, säger den anhörige.

Fyra män anhållna för mordförsök

Drygt en timme efter dådet greps fyra män mellan 20 och 30 år i en bil i ett parkeringsgarage i Borås. Under natten mot lördags anhölls samtliga misstänkta för mordförsök.

Polisen vill i nuläget inte kommentera motivet eller om det finns någon koppling till gängkriminalitet.

– Det kan vara så, men det är inget vi kan bekräfta ännu. Men det är något vi undersöker och tittar närmare på, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst.

Följ ämnen i artikeln