Så tar du vara på resterna från julbordet

Publicerad 2023-12-26

Julens rester blir toppen till nyårets alla fester. All god mat från julbordet kan få nytt liv med några enkla knep – och en gnutta fantasi. Aftonbladets matredaktör Johan Gunnarsson inspirerade läsarna i chatten. Här kan du läsa i efterhand!

Tusen tack för era frågor, det vi har allt vi hann med i dag. Superkul att chatta med er! God fortsättning och gott nytt år!

  • Fastnålat inlägg
    26 dec 2023
    Love Isakson Svensén
    Aftonbladets matredaktör Johan Gunnarsson
    Aftonbladets matredaktör Johan Gunnarsson Foto: Björn Lindahl

Denna chatt är stängd.

  • 26 dec 2023

    Pyttipanna 😊 går alltid hem, sill till den istället för rödbetor 👍

    La
  • 26 dec 2023

    Gott!

    Oskar
  • 26 dec 2023

    Vi åt kalkon på julafton och har kvar nästan en hel grillad i kylen!

    Oskar Hammargren

    Hej Oskar, det kanske är lite vanvördigt att behandla kalkon som kyckling, men en paj med fyllning av kalkon, frästa champinjoner, grädde, en skvätt portvin och finhackad lök, och så toppa och gratinera med en sorts gremolata: ströbröd, finriven cheddar, riven vitlök och en skvätt olivolja.

    Johan Gunnarsson
  • 26 dec 2023

    Risgrynsgröt över ? Stekt till plättar med bacon o lite lönnsirap ,till en julfrukost kanske ?

    thomas_ryberg64

    Det låter som en strålande idé, Thomas.

    Johan Gunnarsson
  • 26 dec 2023

    Mjau 😸 -julrester i all ära..

    -men nu känner jag bara ..nej,nej,nej -jag spricker!

    Sikta in på Nyåret vetja’ -Då vankas det bl. a & förhoppningsvis lite mer räkor för min del😻

    Vincent