Kritiskt för tvillingbebisar i trafikolycka

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-08

Familjens bil voltade väster om Sandviken

En familj med två vuxna och två tvillingbebisar skadades allvarligt när deras bil voltade väster om Sandviken på tisdagseftermiddagen.

För ett av barnen är tillståndet kritiskt.

Pojken, vars tillstånd betecknas som kritiskt, har förts från Uppsala akademiska sjukhus (UAS) till ett sjukhus i Stockholm, enligt uppgifter från UAS. Tvillingparet föddes någon gång i år.

Pojkens bror och pappa vårdas på intensivvårdsavdelningen vid Gävle sjukhus. Deras skador betecknas som allvarliga.

Mamman har förts från sjukhuset i Gävle med helikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala, uppger landstinget i Gävleborg.

Voltade mot viltstängsel

Olyckan inträffade på riksväg 80, nära Kungsgården. Familjen var på väg västerut när bilen voltade mot viltstängslet och fortsatte en bit in i skogen.

Barnen blev fastklämda

De vuxna, en man i 25–30-årsåldern och en kvinna i 20–25-årsåldern kunde ta sig ur bilen själva. Barnen som satt i bilbarnstolar var fastklämda, och fick tas ur bilen av räddningstjänsten.

– Det är en singelolycka. Bilen har av okänd anledning kört av vägen. Vi kommer naturligtvis fortsätta att utreda vad som har hänt, men det är inte akut just nu. Det viktigaste är att familjen får vård, säger Daniel Mattsson, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Gävleborgs län till TT.