Sprättade upp kvinna i hiss - två män häktade

Uppdaterad 2015-02-04 | Publicerad 2014-11-26

Polisen berättar: "Det var ingen slumpartad attack"

Det var i maj som en 26-årig småbarnsmamma blev brutalt attackerad i en hiss på Vita Liljans väg i Bredäng.

Kvinnan höll på att mista livet och har sedan dess levt under hot.

Nu sitter två män häktade misstänkta för inblandning i dådet.

– Vi har en ganska klar bild av vad som hänt, säger Magnus Sohlén utredare vid Västbergapolisen.

Den 26 maj blev en 26-årig kvinna brutalt och oprovocerat attackerad med kniv av en okänd man. Nu sitter två män häktade för på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och anstiftan till mord.

– Vi har en ganska klar bild av vad som hänt men det är en del jobb kvar i utredningen, säger Magnus Sohlén utredare på Västbergapolisen.

Ingen slumpartad attack

Det var när kvinnan var på väg hem som hon i hissen blev nedhuggen av mannen. Hon blev bland annat skuren i magen så att tarmpaketet ramlade ut. Att hon överlevde beskrev polisen som ett mirakel. Men man vill inte gå in på om hon haft någon relation till männen.

– Det är ingen slump att just hon blev attackerad. Men vi vill inte gå in på detaljer, säger Magnus Sohlén.

Övervakningsfilmer på gärningsmannen

Kort efter attacken släpptes filmer där man ser hur en man följer efter kvinnan in i huset och lämnar en stund senare byggnaden springande. Övervakningsfilmerna visades bland annat i Brottscentralen, men utan resultat.

Använde kvinnans bankomatkort

För några veckor sedan kunde ytterligare filmer visas där man ser hur en annan man dagen efter dådet försöker använda kvinnans bankomatkort. Han frihetsberövades men är nu släppt. Polisen släppte också filmer där två män, den misstänkte gärningsmannen och ytterligare en man, några dagar innan attacken försöker ta sig in med kvinnan i hennes hus. Den här gången fick polisen in tips som gjorde att man kunde ta ett stort steg framåt i utredningen. Enligt polisen kan åtal väntas väckas i januari.

Hör polisen berätta fler detaljer om utredningen i tv-klippet.

Mer om fallet i onsdagens avsnitt av Brottscentralen