Kontaktade 90 unga tjejer – på 9 timmar

Publicerad 2014-11-27

Vd:n försökte köpa sex av Elin, 12.

Nu kan Aftonbladet avslöja hur mannen tagit kontakt med mängder av tjejer via nätforumet Kamrat.com – under flera års tid.

– Vi kommer att gå till polisen med detta, säger Tobias Lind, sajtens grundare.

Mannen har varit aktiv på forumet Kamrat.com under en längre tid, visar nya dokument som Aftonbladet tagit del av. Via minst fyra olika konton har han försökt komma i kontakt med unga flickor i sexuellt syfte.

– Vad vi kan se har det pågått sedan 2004, säger Tobias Lind, teknikchef och grundare på Kamrat.com.

Vd:n använder sig ofta av samma textrader, som används i massutskick på Kamrat.com. Fraserna "Behöver du en sugar daddy?" och "Gillar du lyx och shopping?" skickas till ett tiotal tjejer åt gången.

Varit aktiv länge

Under en dag, den 25 oktober, tar han kontakt med 90 olika tjejer under nio timmar. Några var så unga som 13 år.

De flesta har avstått från att svara, eller avfärdat honom. Andra går med på att träffas. Mannen har då ingående skrivit vad han vill göra med tjejerna.

Till en 13-årig flicka skriver han: "Tjena! Vad söker du? bus?"

När han stämt träff med en 14-årig flicka skriver han: "När vill du va hemma igen, eller sover du kvar?"

Mellan den 29 juli och 7 november i år skickade han över 500 meddelanden till ett hundratal olika tjejer.

– Det är svårt att se om han faktiskt träffat någon av de här tjejerna, men han har varit aktiv och skrivit väldigt länge. Han skulle förmodligen ha gett upp om han inte lyckats, säger Tobias Lind.

Tillfälliga IP-adresser

Forumet har vid flera tillfällen slängt ut mannen när de upptäckt vad han skrivit. Det senaste kontot, som användes för att kontakta Aftonbladets fiktiva Elin, avregistrerades den 7 november, bara dagar innan Aftonbladet konfronterade honom.

– Det har han avregistrerat på egen hand, säger Tobias Lind.

Mannen har använt sig av tillfälliga IP-adresser. Vid alla registreringar har han angett fel födelseår. När han registrerade det första kontot utgav han sig för att vara 42, sedan 31 och 32.

– Det här är en försiktig person. Han har valsat runt hos oss en längre tid men lämnar inte ut så mycket om sig själv. Han anger olika adresser och använder sig av olika telefonnummer med kontantkort, säger Tobias Lind.

Han har vidarebefordrat information om mannen till polisen.

– Han borde redan finnas i polisens register, det finns ju en hel del försök till sexköp i hans meddelandeloggar, säger han.

Aftonbladet har försökt att få kontakt med mannen på nytt, men har inte fått något svar.