Kronprinsessan får åka bil hela natten – på grund av flygstrejk

Uppdaterad 2015-06-07 | Publicerad 2015-06-06

Markpersonalen på Kastrup strejkade i går.

Det svenska kungahuset drabbades – kronprinsessan Victorias plan till Sverige kom inte i väg.

– Hon kommer att färdas med bil till Stockholm, sa hovets informationschef Margareta Thorgren, igår kväll.

SAS-flygningar från Köpenhamns flygplats Kastrup påverkades under fredagskvällen efter att markpersonal lade ner arbetet.

– Våra lastare har gått på ett fackligt möte, det är så klart inte en laglig aktion, som vi inte kände till att de skulle gå på, säger Malin Selander, presschef vid SAS Sverige, till TT.

Tog bilen istället

Några flygningar ställdes in under kvällen och många plan beräknades att bli försenade.

Ett av planen som drabbades skulle ha fört kronprinsessan Victoria till Stockholm – och dagens nationaldagsfirande.

Kronprinsessan med sällskap hade tagit sig till VIP-loungen innan planet skulle lyfta mot Arlanda, enligt Expressen, men där blev det oväntat stopp för vidare luftfärder.

– På grund av flygstrejken i Köpenhamn på Kastrup där kronprinsessan har mellanlandat efter ett officiellt besök i Lissabon har det blivit förändrade resplaner, sa hovets informationschef Margareta Thorgren, igår kväll.

Kronprinsessan färdades istället med bil och ska antingen ha anlänt till Stockholm under natten eller på morgonkvisten.

”Plikttrogen prinsessa”

– Vi har ett mycket plikttroget kungahus och en plikttrogen kronprinsessa som tar sig upp till Stockholm i natt för att fullfölja nationaldagsfirandet som det är tänkt, säger Margareta Thorgren.

Under nationaldagen ska kronprinsessan Victoria bland annat delta i en medborgarskapsceremoni på Uppsala slott, senare ska hon också vara med resten av kungafamiljen vid firandet på Skansen i Stockholm innan nationaldagen avrundas med mottagning på Slottet.

Följ ämnen i artikeln