Explosion vid matbutik

Uppdaterad 2021-05-24 | Publicerad 2021-05-23

En detonation har inträffat vid en livsmedelsbutik i Malmö.

En butiksanställd skadades.

– Vi arbetar efter att något detonerat utomhus, och inte inuti butiken, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson i polisregion Syd.

Polisen utreder en detonation i Malmö.

– Bombskyddet är påväg dit just nu. Vi vet inte om det kan ha funnits något annat än en bomb som detonerat. Kriminaltekniker är också påväg till platsen för att utreda vad som hänt, säger Rickard Lundqvist.

Vid 14.20 på söndagen fick polisen flera samtal om en hög smäll och uppgifter om rökutveckling. Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.

– Vi arbetar efter att något detonerat utomhus, och inte inuti butiken. Men det är för tidigt att säga något säkert. I utredningen kommer vi att titta på vilka kameror som funnits i området och om de kan bidra med något, säger Rickard Lundqvist.

Polisen uppgav initialt att en person fördes till sjukhus, men tog senare tillbaka det.

En butiksanställd är förd till sjukhus efter explosionen.

Stort område avspärrat

Skadeläget för den drabbade personen är okänt.

Ett större område är avspärrat och polisen har konstaterat skador på fasaden till en byggnad där det bland annat finns en livsmedelsbutik.

Inom kort påbörjar polisen en så kallad digital dörrknackning, vilket innebär att de ringer upp boende i närområdet för förhör.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

Följ ämnen i artikeln