Därför attackerar USA Iran – i Syrien

PODD Wolfgang Hansson om situationen

Publicerad:

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Konflikten mellan USA och Iran fortsätter. I förra veckan så dödades 17 iranska milismän i en attack i Syrien. Attacken var beordrad av USA:s president Joe Biden. Det var också hans första militära order som president.

Läget mellan USA och Iran har varit spänt länge, något som förvärrades efter att förre presidenten, Donald Trump, lämnade kärnenergiavtalet.

Den senaste attacken från USA är en markering efter att Iran sköt raketer mot en amerikansk-kurdisk militärbas i Irak i mitten av februari.

Hur kommer det sig att läget trappas upp just nu? Är det Iran som testar hur nytillträdde Biden reagerar jämfört med Trump? Vad kommer hända med kärnenergiavtalet nu? Det försöker vi reda ut i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE