5-årig pojke drunknade i äventyrsbad

Publicerad 2011-08-05

Enligt Nerikes Allehanda skadades pojken vid en fors på äventyrsbadet. Bilden är en arkvibild från badet.

En 5-årig pojke hittades livlös i Gustavsviks äventyrsbad på fredagseftermiddagen.

Trots räddningsförsök gick hans liv inte att rädda.

Pojkens föräldrar var på plats vid olyckan.

Personal på badet hittade pojken och började direkt med hjärt- och lungräddning. Pojken fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Men räddningsinsatsen kom för sent. På sjukhuset kunde man konstatera att han avlidit till följd av hjärtstillestånd.

5-åringens föräldrar var på plats på äventyrsbadet under olyckan.

– De har som en stor vågbassäng där inne, när den sätter igång stängs en vildfors av. Det var i den här vildforsen pojken hittades när personalen gjorde en rutinkoll vid avstängningen, säger Stefan Widén, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Ingen brottsmisstanke

Polisen har upprättat en anmälan men misstänker inget brott. Det är oklart hur pojken hamnade i bassängen och hur länge han legat där.

– Vi pratar med föräldrarna så gott det går för att försöka få en lägesbild av vad som hänt. Vi har tagit uppgifter på vilka som jobbar på badet, men nu jobbar vi i andra änden och pratar med personal och ansvariga senare, säger Stefan Widén.

”Oerhört tragiskt”

Anläggningschefen på äventyrsbadet i Gustavsvik om händelsen:

– Det är en så oerhört tragisk och allvarlig olyckshändelse så jag vill inte spekulera i hur det har gått till. Det får polisens utredning visa, säger Jonas Sjöqvist, anläggningschef på Gustavsvik till Nerikes Allehanda.

Håller öppet

Äventyrsbadet Gustavsvik i Örebro har en åldersgräns på 12 år om ingen vuxen är med. Den 5-årige pojkens föräldrar var med på anläggningen. Enligt Björn Reineborg, VD i Örebro Fritid som äger och driver verksamheten, kommer badet att fortsätta hålla öppet.

– Vi har valt att inte stänga badet. Det hade inte räddat situationen på något sätt. Vår anläggning är säker, säger Björn Reineborg.

– Ett dödsfall väcker alltid mycket spekulationer. Vi ser naturligtvis över våra rutiner. Men så här långt ser vi inga omedelbara brister.