Grundare till hatsajt misstänks ha slagit kvinna med slöja

Publicerad 2012-12-26

Det antimuslimska nätverket Tryckfrihetssällskapets hemsida.

En av grundarna till det antimuslimska nätverket Tryckfrihetssällskapet misstänks för en ovanligt brutal misshandel.

Han ska ha dunkat en kvinnas huvud mot en vägg tills hon svimmade – och sedan gett sig på hennes dotter.

Motivet: de bar slöja.

– Jag var livrädd och tappade kontrollen helt, säger dottern i förhör.

54-åringen var med och startade Tryckfrihetssällskapet tillsammans med journalisten Ingrid Carlqvist i januari i år. De menar att journalister mörklägger den sanna bilden av Sverige och föreningen beskrivs av sina kritiker som islamofobisk. 54-åringen är nu misstänkt för en misshandel mot två kvinnor i Malmö.

Slog hennes mamma

Det var den 4 augusti som en 43-årig kvinna besökte Skånes universitetssjukhus. När hon i sällskap av sin 17-åriga dotter lämnade akuten för att ta en taxi överfölls hon plötsligt av en blodig och till synes berusad man. Dottern berättar i förundersökningen hur han slog hennes mamma hårt med en sko flera gånger. Sedan ska mannen ha slagit kvinnans huvud i fasadväggen, så kraftigt att hon svimmade och fick ett krampanfall. Och han slutade inte där. Medan kvinnan låg ner ska mannen ha sparkat henne i magen och när dottern försökte gå emellan gav han sig på även henne. Flera slag utdelades mot den 17-åriga kvinnans ansikte innan två vittnen till slut lyckades brotta ner honom. Mannen åtalades av Malmö tingsrätt den 19 december för misshandel och väntar nu på rättegång.

”Klandervärt uppträdande”

Ingrid Carlqvist är chefredaktör för Dispatch International, en islamkritisk tidning som blev känd när det kom fram att SD distribuerat den till sina medlemmar. Hon berättar för Aftonbladet att 54-åringen inte längre är verksam i Tryckfrihetssällskapet.

- Givetvis är hans uppförande klandervärt och helt oacceptabelt. Så fort vi fick kännedom om detta fick han lämna, säger Carlqvist.

Vittnen vid sjukhuset uppger att 54-åringen gjorde flera negativa uttalanden om muslimer. Och när polisen kom till platsen vägrade mannen att tala med den ena - just för att han var muslim. Polismannen berättar i sin rapport att han fått höra liknande kommentarer tidigare, men att 54-åringens ord var de mest hatiska han varit med om. I förhör framgår att den misstänkte gärningsmannen själv blivit misshandlad tidigare samma dygn. Två män, som 54-åringen uppfattade som muslimer, ska angripit honom. Vittnen vid sjukhuset uppger att mannen uppträdde mycket aggressivt redan innan attacken mot kvinnorna och att han verkade "förbannad på muslimer överlag".

”Vill inte kommentera”

Själv hävdar mannen att han inte minns händelsen och nekar till brott.

- Det där vill jag inte kommentera, säger han och lägger på luren när Aftonbladet når honom.