Maritas katt Tizze blev misshandlad

Publicerad 2016-04-12

Någon eller några utsatte Marita Lennartssons katt Tizze för misshandel, skriver Värmlands Folkkblad. Nu undrar hon om någon såg misshandeln äga rum.

– Det är inte okej att behandla djur på det här viset, det är fruktansvärt, säger Marita till Aftonbladet.

Det var i onsdags när Marita Lennartsson kom hem från jobbet som hennes sambo hittade deras katt Tizze ute på verandans soffa.

– Katten kunde inte stödja sig på sitt egna bakben, första tanken var att han legat fastklämd någonstans och skadat sig så.

Har fått svåra muskelskador

Dagen efter, då Tizze fortfarande var omskakad och hade svårt att röra sig, tog Marita honom till veterinären.

– Veterinären sa då att någon eller några hade hållit fast honom i svansen och sparkat honom på magen och låren, säger hon och fortsätter:

– Det var fruktansvärt att höra att någon eller några slagit honom. Det kändes riktigt hårt.

Misshandeln har lett till att Tizze har fått svåra muskelskador. Och i och med att magen är skadad kan han inte äta smärtstillande då det kan ge honom magsår, enligt Marita. Även klorna är helt nedslitna.

– De är nedslitna för att han kämpade med att komma ifrån den eller de som gjort detta sa veterinären.

Polisen har ingen skyldig

Hon har gjort en polisanmälan av händelsen. Stefan Wickberg som är pressinformatör för Polisen Värmland säger att de inte har någon aning om vem eller vilka som ligger bakom.

– Rent generellt så poppar det in anmälningar av det här slaget i jämna mellanrum och jag ser ingen förändring i mönstret, säger han till Aftonbladet.

"Hur kan någon göra så mot ett djur"?

Marita har skrivit om händelsen på sin Facebook i hopp om att någon sett misshandeln: "Helt sönderslagen och kan knappt gå. Hur kan någon göra så mot ett djur? I morgon ska han in och röntgas i Åmål och då kommer domen. Vill att alla hjälper mig att dela detta! Jag är helt förkrossad å tårarna bara rinner....".

– Har inte hört någonting än, men många kommer med spekulationer.

Tizze är på bättringsvägen men som det är just nu vågar inte Marita släppa ut honom.

– Jag är livrädd, det känns inte trevligt alls. Jag hoppas att någon sett händelsen. Det är inte okej at behandla djur på det här viset, det är fruktansvärt.

Följ ämnen i artikeln