Här får seniorer gå på speeddejt

Publicerad 2016-04-15

En gång i månaden går seniorerna i Huddinge på speeddejt, ett arrangemang som är uppskattat. De flesta är dock inte på jakt efter sitt livs kärlek.

– Jag kommer inte hit för kärleken, jag har slutat träffa kärleken, jag har haft det jag har haft. Men det finns mycket andra intressen som man har, säger Bertil Bjur till SVT.

Man kan aldrig bli för gammal för att dejta. Det om något vet Huddinges seniorer om. En gång i månaden träffas de för att speeddejta på Folkets hus. Under tio minuter pratar man på tu man hand innan man går vidare till nästa person. De är dock inte ute efter kärleken, det är ny vänskap som står i fokus.

– Men med speeddejting tror jag att folk tror att man är ute efter att träffa en partner. Men det är inte det de handlar om. Men sen om det skulle komma så säger jag inte nej, det skulle bara vara bonus, säger 73-åriga Gunnbrith Rolandsdotter till SVT.

"Kommer inte hit för kärleken"

Enligt Bertil Bjur, 88 år, är de alla kompisar – det är själva socialiseringen som står i fokus under deras speeddejting.

– Här får man träffa folk från flera olika stadsdelar, bland annat från Skogås. Jag kommer inte hit för kärleken, jag har slutat träffa kärleken, jag har haft det jag har haft. Men det finns mycket andra intressen som man har.

"Det har varit full fart"

Speeddejtingen startade år 2015 och är uppskattat enligt arrangörerna, Folkes café i folkets hus i Huddinge, SPF Seniorerna, Väntjänsten och Huddinge kommun.

– Det har varit oerhört positivt. Jag trodde att det skulle vara lite tveksamt, men seniorerna sätter igång och pratar på en gång. Det har varit full fart, säger arrangören Berit Westergren, från PRO seniorerna i Huddinge, till SVT.

Följ ämnen i artikeln