Anton, 24, spårlöst borta efter spelning

Publicerad 2013-08-23

Anton Gustafsson, 24.

Anton Gustafsson, 24, har varit försvunnen i över en vecka. Sista gången han sågs var efter en spelning på Debaser i Malmö.

– Han är ledsen och försvinner ut i natten. Vad som har hänt vet jag inte, säger hans pappa.

Anton Gustafsson spelade tillsammans med sitt band Ra på Malmöklubben Debaser onsdagen den 14 augusti. Sedan dess är han försvunnen.

Hans pappa polisanmälde försvinnandet dagen efter och på fredagen engagerades frivilligorganisationen Missing People som sedan dess har genomfört flera sökningar. I dag arrangerar man en ny skallgång.

– Vi har sökt igenom i princip halva Malmö stad. Vi utgår från den sista synliga punkten, i det här fallet Gustav Adolfs torg, säger Dennis Hansson vid Missing People.

Pratade dagen före

– Engagemanget har varit helt fantastiskt. Vi har också varit ute och suttit med för att vara nära där det händer, säger Antons pappa.

Han träffade sin son senast söndagen före försvinnandet när Anton och hans flickvän kom på besök.

– Jag körde dem in till Malmö på eftermiddagen. Det är det sista jag ser av Anton. Jag pratade med honom på tisdagen också och det fanns inget konstigt i det samtalet, säger han.

"Försöker leva normalt"

Anton hämtade böcker till kursen i litteraturhistoria som han skulle läsa till hösten vid Lunds universitet. Allt verkade vara som vanligt och hans pappa kan inte förstå vad som kan ha hänt Anton.

– Vi försöker leva något så när normalt och jobba men det är tufft när man inte vet vad som har hänt och det är ett plötsligt och oväntat försvinnande. Vi är väldigt många som vill att han ska komma hem, säger pappan.

Vet du mer?

Kontakta Malmöpolisen: 114 14

Missing Peoples kontaktperson Dennis Hansson: 0733-625943