Ny bild kan vara försvunna MH370

Uppdaterad 2014-03-29 | Publicerad 2014-03-28

Två misstänkta vrakdelar från försvunna MH370 har hittats i Indiska oceanen.

Bilden är tagen av en journalist ombord på ett Orion-plan från Nya Zeeland.

Den gigantiska sökinsatsen har nu dirigerats om till det nya området.

Bilden släpptes av de australiska myndigheterna under fredagen och visar två objekt, ett rektangulärt och ett cirelformat. De har hittats ett område av Indiska Oceanen där man tidigare inte har letat, rapporterar Sky News.

Sex fartyg är nu på väg till området, under lördagen räknar man med att det första ska vara på plats.

Sökinsatsen flyttas

Den australiska sjösäkerhetsmyndigheten, Amsa, skriver i ett pressmeddelande att fem olika flygplan har upptäckt misstänkta vrakdelar i Indiska oceanen under fredagen.

Under lördagen väntas de nya iakttagelserna kunna bekräftas, skriver Amsa på Twitter.

På fredagen flyttades sökinsatsen efter vrakdelar 1 100 kilometer nordost om det tidigare sökområdet. Anledningen var att radardata från Sydkinesiska sjön och Malackasundet har visat att planet flög snabbare än vad man tidigare trott. Det gör att det gjorde av med mer bränsle och inte kan ha kommit så långt som utredarna tidigare arbetat efter.

Objekt i blått och grått

Fem av tio flygplan hittade objekt i olika färger i vattnet under fredagen, skriver Amsa i ett pressmeddelande. Enligt myndigheten fanns två rektangulära objekt i blått och grått med bland fynden.

Det är fortfarande oklart om objekten härrör från det försvunna planet. Ett fartyg från den kinesiska sjöfartsmyndigheten kommer att skickas ut till området på lördagen i ett försök att återfinna objekten.

Hundratals objekt identifierats av olika sökinsatser under veckan, men hittills har inga av fynden kunnat knytas med säkerhet till MH370.

Följ ämnen i artikeln