MP-politiker stödjer Lind som nytt språkrör

TT

Publicerad 2024-03-27

Amanda Lind kandiderar som språkrör. Arkivbild

En rad miljöpartistiska kommunpolitiker vill se förra kulturminister Amanda Lind som nytt språkrör.

De pekar på hennes erfarenhet och sätt att möta människor.

De 32 miljöpartisterna skriver i en debattartikel i Aftonbladet att Lind ”är tydlig med att Miljöpartiets politik handlar både om människor och miljö”.

De pekar på att klimat- och miljöfrågan är Miljöpartiets spetsfråga, men tillägger att en rättvis grön omställning förutsätter en trygg välfärd för människor i hela Sverige.

Bland de 32 som skrivit under debattartikeln finns elva kommunalråd, flera regionpolitiker och två före detta språkrör, Eva Goës och Lotta Hedström.

Amanda Lind sitter i dag i riksdagen för Miljöpartiet och har, förutom kultur- och demokratiminister, också varit kommunalråd och partisekreterare för MP.

Även partiets ekonomiskpolitiska talesperson Janine Alm Ericson och Annika Hirvonen, förste vice gruppledare för MP i riksdagen, kandiderar till posten som kvinnligt språkrör för partiet.

Nyligen ställde sig MP i Göteborg bakom Janine Alm Ericsons kandidatur.

Det tidigare MP-språkröret Märta Stenevi avgick i vintras av hälsoskäl. Strax efter att hon meddelat sin avgång kom en arbetsmiljöutredning om hennes ledarskap som visade på brister i arbetsmiljön.

Partiet ska välja Stenevis efterträdare den 28 april.

Följ ämnen i artikeln