5 punkter om mordet på Värmdö – det här vet vi

Publicerad 2024-03-16

Fem personer är misstänkta efter mordet på en 37-årig man på Värmdö.

Tre av dem är på rymmen.

Det här vet vi om fallet.

Förra söndagen hittades en 37-årig man död på Värmdö i Stockholm. Hans kropp misstänkts ha lagts i en väska som hittades längs väg 222 av en slump.

Utredningen kring mordet på Värmdö växer och det här vet vi om fallet.

1. Anmäls försvunnen

Några dagar innan den 37-årige mannen hittades död anmäldes han försvunnen av sin ex-fru. Hon har tidigare berättat för Aftonbladet att de ofta hade kontakt med varandra – och när hon inte fick tag på ex-mannen åkte hon ut och letade efter honom. Till slut anmälde hon honom försvunnen.

Polisband i skogen där mannen hittades död i en väska,

2. Väskan hittas

För snart en vecka sedan hittade en privatperson en väska i skogen ute på Värmdö. Den skulle visa sig innehålla den 37-årige mannen.

3. Efterlyst kvinna och man rymmer, 19-åring grips på tåget på väg att fly

Ganska tidigt riktades misstankarna mot en 23-årig man och en 24-årig kvinna som misstänks för mordet. De är båda häktade i sin utevaro och enligt uppgifter tros de ha flytt utomlands till Latinamerika, enligt uppgift till Aftonbladet. En 19-årig man greps på ett tåg i Lund när han var på väg att lämna landet, uppger källor. Han häktades senare.

Poliser på plats efter väskfyndet i skogen.

4. 25-årig man häktad

Ytterligare en person, en 25-årig man, häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott. Senare anhölls en man som på lördagen försattes på fri fot. Förundersökningen mot honom pågår fortfarande, uppger Åklagarmyndigheten.

Två av de personer som är misstänka för mordet och som fortfarande inte gripits är en 23-årig man och en 24-årig kvinna. De är enligt Aftonbladets uppgifter ett par, hemmahörande i Stockholm. Den tredje som fortsatt är på flykt är en 25-årig man som bor i en småländska kommun.

5. Motiv

Exakt vad som ligger bakom mordet är ännu inte fastställt och åklagaren har varit fåordig när det gäller just motivet. Enligt uppgifter ska det ha funnits en historik mellan den nu efterlysta kvinnan och offret. Han ska, enligt uppgifter, tidigare ha varit misstänkt för att ha utfört ett brott mot kvinnan. Han släpptes dock på fri fot och misstankarna avskrevs.

Följ ämnen i artikeln