Henriks anhöriga berättar om sorgen – och tackar för stödet

Publicerad 2023-10-09

ALINGSÅS. På söndagen hittades Henrik, 15, död i Alingsås.
Hans försvinnande har engagerat tiotusentals svenskar – och nu tackar familjen för stödet i ett brev.

”Vila i frid, våran älskade hockeystjärna”, skriver de.

På söndagskvällen vid 17.30-tiden hittades 15-årige Henrik död, efter att ha varit försvunnen sedan måndagseftermiddagen. Under veckan som gått har många engagerat sig i försvinnandet.

Nu väljer familjen att tacka för det stödet i ett brev till allmänheten. Aftonbladet har varit i kontakt med anhöriga och har fått Henriks familjs tillåtelse att publicera brevet.

”Henriks anhöriga vill från djupet av våra hjärtan tacka för all hjälp kring sökandet av Henrik. Vi vet inte hur vi ska kunna tacka er nog”, skriver de.

I nuläget misstänks en person för mord på Henrik. Han häktades under söndagen efter att polisen gjort fynd under sökandet, som pågått i Alingsås under den senaste veckan. I brevet tackar familjen polisen i region Väst för deras arbete.

”Vi vill också rikta ett enormt stort tack till polisen i region Väst för deras fantastiska arbete!”, skriver de.

Under de senaste dagarna har många väntat på besked om vad som hänt. Nu beskriver familjen känslorna efter att Henrik på söndagskvällen hittades död.

”Det finns en stor lättnad i oss att Henrik är hittad, men det lämnar ett stort tomrum hos oss alla. Vi är tacksamma att han är hittad och vår förhoppning är att få veta vad som hänt, då de finns så många fall där personen aldrig hittas eller att anhöriga aldrig får ett avslut”, skriver de i sitt brev till allmänheten.

Hockeykillen Henrik, 15, hittades död sex dagar efter att han försvann. Nu tackar familjen för allmänhetens stöd.

”Vår älskade hockeystjärna”

Henrik har av familj och andra närstående som Aftonbladet varit i kontakt med beskrivits som en glad och social person, med ett brinnande intresse för hockey. Han spelade i Frölunda Hockey Clubs juniorlag.

Familjen har också bett om att en bild på honom i hockeydräkt publiceras tillsammans med det här brevet.

”Saknaden är nu enorm efter vårt ishockeyproffs. Nu hoppas vi att Henrik får träffa sin mamma där uppe bland änglarna. Himlen har fått den finaste ängel”, skriver de.

Brevet avslutas med en uppmaning om lugn och ro. Familjen vill nu få sörja i fred.

”Vi i familjen sörjer nu något otroligt. Och vi önskar att bli lämnade ifred så vi kan få sörja tillsammans. Vila i frid våran älskade hockeystjärna. Alltid älskad, aldrig glömd.”

Tända ljus och en nallebjörn placerades vid avspärrningarna i Alingsås.

Följ ämnen i artikeln