Fyra anhållna efter två mordförsök i Norrköping

Publicerad 2020-07-25

Två personer blev under natten till lördag utsatta för mordförsök i Norrköping.

Båda befann sig i ett kritiskt skadeläge under lördagsmorgonen.

Totalt har fyra personer anhållits för de två händelserna.

Det första mordförsöket under natten till lördagen skedde vid 23.30. Där ska en man i 40-årsåldern blivit huggen med kniv eller något annat vasst föremål.

Två män och en kvinna greps i samband med händelsen.

– De tre gripna har anhållits under dagen. De misstänks för mordförsök och jag vet faktiskt inte misstankegraden där, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisregion Öst.

Ärendet leds just nu av jouråklagare. Åklagarmyndigheten meddelar att de har en huvudmisstänkt i fallet.

– Tre personer är anhållna. En är misstänkt på sannolika skäl. De övriga två är skäligen misstänkta, som är den lägre misstankegraden, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Stickskadad man i bostad

Det andra mordförsöket skedde vid 04.40. Polisen larmades till en lägenhet i centrala Norrköping där en man hade allvarliga stickskador.

Det befann sig ytterligare en man i bostaden som har hörts under dagen. Den personen har både gripits och anhållits och är nu skäligen misstänkt för mordförsök.

– Vi har fortfarande ingen brottsplats i det fallet. Målsägaren ska vara ganska allvarligt skadad men vi kunde höra honom kort under natten, säger Björn Öberg.

Jouråklagaren meddelar via Åklagarmyndighetens presstjänst att mannen är skäligen misstänkt för mordförsök men kan inte lämna någon mer information angående händelsen.

Livshotande skador

Skadeläget för de båda männen var under natten livshotande men övergick till ett kritiskt läge under lördagsmorgonen i bägge fallen. Regionen har ingen uppdatering att lämna kring männen under lördagseftermiddagen. Båda händelserna rubriceras fortfarande som mordförsök.

Följ ämnen i artikeln