Fjällräven Mei på rymmen: ”Saknad av pojkvännen”

Publicerad 2024-02-27

Fjällrävstiken Mei, till höger, är på rymmen. Hon är saknad av pojkvännen Rex, till vänster.

Det saknas en fjällräv på Skånes Djurpark. Personalen har nu fullt upp med att hitta räven.

– Det finns spekulationer om att det är en havsörn som tagit henne, säger Anna Blinkowski, zoolog på Skånes Djurpark.

På måndagsmorgonen fick Skånes Djurpark in bilder på en fjällräv i skogarna runt Höör. Då tittade personalen till inhägnaden där fjällrävstiken Mei bor med sin fjällrävs-partner Rex. Men Mei var inte där.

– Det är oklart hur det kunde hända, eftersom det inte finns några hål eller andra fel på inhägnaden, säger Anna Blinkowski.

Enligt henne skulle det kunna handla om en havsörn som rövade bort ettåriga Mei.

– Vi hade en örn som hängde runt djurparken i helgen, men det är bara en spekulation att det är den som varit inblandad. 

”Rör sig längst med vägar”

Personalen på djurparken är orolig och har nu fullt upp med att leta efter den försvunne räven. Snart kommer även en spårhund att förstärka sökningen.

– På bilderna har vi sett att Mei är oskadd, men vi ser också att hon rör sig längst med vägar. Hon är inte van vid trafik, så vi är oroliga för att hon skulle bli påkörd.

Det senaste de såg av räven var att den rörde sig i ett område mellan Höör och Hörby i Skåne. Sökandet är intensivt, men det finns en naturlig anledning som skulle få henne att återvända till djurparken – pojkvännen Rex.

– I naturen lever fjällrävar i par hela livet, så det märks att det påverkar Rex nu när hon är borta. Mei skulle kunna återvända om hon saknade honom, säger Anna Blinkowski.

Följ ämnen i artikeln