Det är bråttom att söka till högskolan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-14

Nathalie Dahlgren, 25, kom till studentavdelningen för att få hjälp med ansökan. Inför hösten söker hon kurser i filosofi, konflikthantering och socialantropologi.

Sugen på att bli röntgensjuksköterska eller kunna flytande somaliska?

I morgon är sista dagen för anmälan till höstens högskoleutbildningar.

Just nu håller studentavdelningen vid Göteborgs universitet extraöppet för att kunna ta emot frågor från blivande studenter.

– Här kan man ställa frågor kring allt som rör ansökan både till Göteborgs universitet och resten av landets högskolor, säger Susanne Ros, informatör på studentavdelningen.

Utbudet på Göteborgs universitet innehåller flera nyheter. Bland annat erbjuder man som enda universitet i landet en kurs i somaliska.

– Vi har även flera nya masterprogram och ett helt nytt kandidatprogram inom globala studier som heter Rättvisa och hållbarhet, säger Susanne Ros.

Ansökningarna till Göteborgs universitet görs liksom till resten av landets högskolor främst via webbplatsen studera.nu.

– Men många vill gärna söka med blankett och är osäkra på vart de ska skicka sina papper. Det är inte helt lätt eftersom det är olika för olika utbildningar, säger Susanne Ros.

Fram till klockan 18 i morgon går det bra att få hjälp med ansökan.

– De som inte själva vill söka via webben kan få hjälp med det hos oss, säger Susanne Ros.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln