Redan flera olyckor i midsommartrafiken

Publicerad 2012-06-22

En motorcyklist hamnade i en ordentlig olycka i Skogås söder om Stockholm på midsommaraftons förmiddag.

Flera olyckor har redan hunnit inträffa i midsommartrafiken, som årligen skördar i snitt sju personers liv.

En MC körde omkull vid ett vägarbete på riksväg 73. Efter olyckan var det totalstopp i båda riktningarna på vägen men trafiken kunde strax efteråt släppas fram igen.

– En helikopter är på plats för att hämta motorcyklisten, sa Ulla Britt Öhman, stationsbefäl vid polisen i Handen strax efter olyckan.

Motorcyklisten fördes med helikoptern till Karolinska och var vid medvetande hela vägen.

I Tystberga utanför Nyköping voltade i förmiddags en bil av E4:an efter att föraren väjt för ett rådjur.

Föraren skadades inte allvarligt men fördes till lasarettet i Nyköping för omplåstring, uppgav polisen i Södermanland efter olyckan.

Flera incidenter i Skåne

I Skåne har midsommarafton börjat tufft för polisen. I förmiddags körde en 45-årig man rakt in i ett hus i Staffanstorp efter ett relationsbråk. Polisen kunde gripa mannen på platsen och han misstänks för försök till grov misshandel.

Drygt tio minuter senare greps en man i centrala Malmö misstänkt för vapenbrott eftersom han hade en pluggad pistol i fickan. Mannen med pistolen är känd av polisen sedan tidigare, uppgav polisens pressinformatör Calle Persson.

Framåt lunch fick Skånepolisen ännu mer jobb då en bilist smet från en trafikolycka vid Midhem. Bilisten kunde senare gripas misstänkt för smitning och drograttfylleri.

Senare under eftermiddagen, vid halv fyra, var två personbilar inblandade i en krock på E22:an utanför Malmö, vid trafikplats Kronetorp. Totalt färdades sex personer i de båda bilarna. Skadeläget är i nuläget oklart.

Även från norra Sverige rapporteras tillbud i trafiken. På länsväg 356 utanför Boden körde en personbil av vägen, i höjd med korsningen mot Sörbyn. Olyckan inträffade strax efter klockan 15. Föraren, en ung kvinna, fördes till Sunderby sjukhus för kontroll.

Texten uppdateras fortlöpande