Fy katten vad blött!

Uppdaterad 2015-11-10 | Publicerad 2015-11-09

Går det att ta en unik bild på en katt i en tid när tusentals kattbilder delas i sociala medier varje sekund? Svaret är ja. Nu har en fotograf fångat ett gäng kissar i ett ovanligt (och för många katter riktigt obekvämt) ögonblick – direkt efter örontvätten.

De fyrbenta vännerna ser mer ut som bisarra hårbollar än gulliga husdjur på de detaljerade bilderna. Fotografierna visar hur de skakar av sig vattnet efter att ha fått öronen tvättade framför de blixtrande kamerorna.

Hundra katter blev utvalda för att vara med i fotoprojektet, som fångade varje litet ögonblick av de skakande katternas mimik med hjälp av en kamera som tar mängder av bilder i sekunden. Carli Davidson, fotografen som ligger bakom projektet, har tidigare gjort sig känd genom att fotografera hundar som på samma sätt skakar av sig vatten. Men katterna betedde sig annorlunda under fotograferingen, enligt fotografen.

– Hundarna verkade mer medvetna om ljusen och ville utforska – och ibland kissa – i studion, medan katterna gladeligen stannade på en plats, eller i våra knän, berättar hon för DailyMail.

Många var herrelösa

Davidson har erfarenhet av djurskötande och stödde i samband med projektet lokala hem för hemlösa katter genom att fotografera katterna till deras hemsidor. Många av de herrelösa katterna har efter fotograferingen fått nya hem.

– Katter är ett exempel på en av de saker som är riktigt bra med internet, säger fotografen till Dailymail.

Följ ämnen i artikeln