Polisen söker tips från allmänheten efter knivattacken

Publicerad 2020-07-19

Kvinnan var på en promenad i kustidyllen när en okänd man knivskar henne svårt och flydde från platsen på cykel.

Polisen har inte gripit någon och vänder sig nu till allmänheten för hjälp.

– Någon måste ha sett något, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen.

Den kvinna i 80-årsåldern som under lördagen utsattes för ett mordförsök i Falkenberg bedöms fortfarande vara allvarligt skadad. Hennes läge ska vara stabilt och hon opererades under lördagskvällen.

Men ingen är gripen för mordförsöket.

Vill få in tips

Polisen vädjar nu till allmänheten för att få in tips som kan leda utredningen närmare ett gripande.

– Det är ganska mycket folk i det här området på sommaren. Det är fritidshus, stugor och båtar där. Någon måste ha sett något. Vi vill jättegärna ha in tips och iaktagelser från allmänheten från den aktuella tidpunkten och platsen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisregion Väst.

Även om tipsen kanske kan verka ointressanta så kan de få stor vikt för polisen berättar han.

– Om man har sett något som man själv kanske tycker är ointressant så kan det vara av intresse när vi ska lägga helhetens pussel och försöka utreda detta, säger han.

Utredningen forsätter

Det var strax före 14.00 som kvinnan var ute på en promenad i området Smedjeholmen i Falkenberg när hon plötsligt blev stucken av ett vasst föremål av en för kvinnan okänd man. Mannen ska ha färdats på en cykel och försvann från platsen efter attacken.

Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt gärningsman men de meddelar att de är intresserade av en liten mörk bil som ska ha setts i området.

– Vi är fortfarande intresserade av den här bilen, säger Hans Lippens.

Polisen hade en stor insats under lördagen där de sökte gärningsmannen med helikopter, bilar, motorcyklar och hundförare. Men under söndagsförmiddagen hade polisen ännu inte kunnat identifiera någon misstänkt eller gripa någon.

– Vi kommer fortsätta den tekniska undersökningen, förhöra folk i närområdet som kan tänkas ha sett något och ha trygghetsskapande åtgärder i området, säger Hans Lippens.

Polis på plats under dagen

Om man har sett något som kan vara intressant säger Hans Lippens att man kan ringa dem på 114 14 eller så kan man prata med de poliser som kommer finnas i Smedjeholmen under dagen.

Han säger också att det inte finns någon anledning till att vara orolig i området.

– Vi kommer finnas på plats så om någon vill prata av sig om det som hänt finns vi där. Vi har inte fått in några rapporter på att det här ska ske igen, säger han.

Följ ämnen i artikeln