Spred exets nakenfilm på nätet

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-02

18-åring dömd för grovt förtal

Den 15-åriga flickan spelade in en nakenfilm och skickade den till sin dåvarande pojkvän.

När förhållandet tog slut spreds filmen snabbt på nätet.

I dag dömdes hennes 18-åriga ex och hans nya flickvän för grovt förtal.

Enligt flickan var det pojkvännen som övertalade henne att spela in nakenfilmen. I april bestämde hon sig för att gå med på det, skriver Borås tidning.

– Man fattar vad killar vill ha. Man brukar göra sådant, sa flickan under rättegången.

Men ett kort tag efter att nakenfilmen spelades in, tog det slut mellan flickan och hennes tre år äldre pojkvän. Trots att han hade lovat att inte visa filmen för någon annan, spreds den via MSN på internet.

Kallades "hora"

Enligt BT var det flickans 18-årige före detta pojkvän och hans nya flickvän som spred filmen på nätet.

Trots att flickan dolde sitt ansikte på filmen, visste många att det var hon som syntes i filmen. Filen hade nämligen döpts i hennes namn och även hennes klass var angiven. Hon berättade under rättegången att skolkamrater har kallat henne för "hora".

18-åringen och hans nya flickvän har erkänt att de har spridit filmen till andra ungdomar. Han uppger att han har skickat filmen till tre personer och flickvännen säger att hon har skickat filmen till fem eller sex personer. Men i polisförhör säger en skolkamrat att 500 till 600 personer har fått filmen via MSN.

– Filmen har fått en omfattande spridning och de flesta elever på flickans skola har sett den, har åklagaren Louise Eriksson tidigare sagt till BT.

18-åringen och hans flickvän dömdes på fredagen för grovt förtal till ungdomstjänst. De ska också betala 27 000 kronor i skadestånd till flickan.