Polisen går ut med video i jakten på joggingmördaren

Publicerad 2016-09-14

Tre kvinnliga joggare i nordöstra USA mördades inom loppet av nio dagar.

Karina Vetrano, 30, blev sexuellt utnyttjad innan hon ströps.

Nu går polisen ut med övervakningsbilder från hennes sista löprunda – och utfäster en belöning på över 2,5 miljoner kronor.

Mellan den 30 juli och 7 augusti mördades Alexandra Brueger, 31, Karina Vetrano, 30, och Vanessa Marcotte, 27, medan de var ute och joggade på olika platser i nordöstra USA.

Som Aftonbladet tidigare skrivit utesluter inte polisen att en seriemördare ligger bakom.

I ett försök att komma närmare en lösning av mordet på Karina Vetrano den 2 augusti har polisen i New York nyligen offentliggjort en övervakningsvideo från hennes sista löprunda. Vetrano hittades senare sexutnyttjad och strypt i närheten av sitt hem i Howard Beach i New York-stadsdelen Queens.

Dna på hals, telefon och naglar

New York-kommissarien Bill Bratton säger att en av anledningarna till att videon offentliggörs är för att allmänheten ska ha fallet färskt i minnet.

– Det är fortfarande ett av de mest uppmärksammade olösta morden, säger han enligt NBC.

Polisen har säkrat dna från en och samma person på Karina Vetranos hals, telefon och fingernaglar, men hittills har man inte fått någon matchning i sina register.

Söker man i ullkeps

New York-polisen har dessutom utfäst en belöning på 300 000 dollar, drygt 2,5 miljoner kronor, till den som kan lämna information som leder till att mördaren grips.

I slutet av augusti visade polisen upp en teckning av en man i ullkeps som setts i närheten av platsen där Karina Vetrano försvann. Även om han själv inte ses som misstänkt vill polisen komma i kontakt med mannen eftersom han kan ha sett Karina Vetrano eller hennes mördare.

Följ ämnen i artikeln